nieuws

Deelnemers NK Leermeester-Leerling 2019 bekend

Restaurant 1471

Acht teams strijden op 8 januari 2019 met elkaar om de titel NK Leermeester-Leerling. Het Gastronomisch Gilde heeft de namen van de acht teams onthuld. Wie doen er mee? Ruim de helft van de teams werkt bij een restaurant met een of zelfs meerdere Michelinsterren.

Deelnemers NK Leermeester-Leerling 2019 bekend
Winnaar 2018: Team de Nederlanden

Het Gastronomisch Gilde, de organisator van de wedstrijd, heeft de deelnemende teams bekendgemaakt. De rode draad van het NK Leermeester-Leerling 2019 – ook bekend als het Bronzen Koksmes – is duurzaamheid en er wordt gekookt met een black box. Deze strijd vindt plaats op de beursvloer van de Horecava in januari 2019 in Amsterdam. Het NK Leermeester-Leerling is op dinsdag 8 januari.

De deelnemers NK Leerling-Leermeester

  • Rody Ponne en Mike Klaassen van Ciel Bleu**
  • Tim Starrenburg en Rick Folgerts van De Havixhorst
  • Patrick Wu en Tom Pfeijffer van De Kromme Dissel*
  • Marijn van de Worp en Joas Bierlee van Restaurant Fizzy
  • Michel Oude Booijink en Mart Oude Luttikhuis van De Bloemenbeek*
  • Koen van den Hurk en Jasper Panis van Restaurant Bord’Eau*
  • Julius Nuiten en Sander Verhaaf van Restaurant 212
  • Davy Roord en Jercy Frans van Restaurant ’t Lansink*

Duurzaamheid als rode draad

Het wedstrijd koken vindt plaats in een spectaculaire setting in de Gilde Arena (RAI Amsterdam). De rode draad in de wedstrijd is duurzaamheid. Het team kookt diverse gerechten met een black box, waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten. Dé ultieme test voor de vaardigheden van de deelnemers op het gebied van samenwerking, productkennis, techniek en creativiteit. De winnaars gaan niet alleen met de titel naar huis, maar ook met mooie prijzen. Gedurende de succesvolle editie van het NK Leermeester-Leerling begin van dit jaar was het De Nederlanden* die met deze eer mocht strijken.

Bronzen Koksmes 2018

Het NK Leerling-Leermeester, ookwel bekend onder de naam Bronzen Koksmes – werd begin 2018 gewonnen door Restaurant De Nederlanden uit Vreeland . Het restaurant werd vertegenwoordigd door leerling Damian Moes en leermeester Vincent van Wegen. De jury prees de continuïteit van de viergangen. ‘Mindblowing’, aldus voorzitter Roger Rassin. In 2017 won het team van De Loohoeve uit Schoonloo deze wedstrijd. Het team van De Loohoeve uit Schoonloo won  in 2017 het Bronzen Koksmes.Marleen Brouwer werd als leermeester bijgestaan door leerling Frits Venema. Maandag 8 januari 2018 won De Loohoeve op de Horecava De Gouden Koksmuts, die wordt gezien als een van de belangrijkste Nederlandse kookwedstrijden.

Tijdens de Horecava 2019 organiseert het Gastronomisch Gilde meerdere wedstrijden, waaronder ook weer de strijd om de gouden koksmuts. De teams die om de Gouden Koksmuts 2019 strijden werden in september al bekend gemaakt.


Meer over het Gastronomisch Gilde

Reageer op dit artikel