nieuws

Leon Mazairac gaat koken bij nieuw restaurant in Maarssen

Restaurant 5181

Leon Mazairac en Roy Wiggers gaan koken in het nieuwe restaurant De Zusters in Maarssen. Restaurant De Zusters opent in een voormalig klooster op Landgoed Doornburgh aan de Vecht. Zij koken er samen met Niels van Zijl. Eind oktober eten de eerste gasten er. 

Leon Mazairac gaat koken bij nieuw restaurant in Maarssen

De Zusters gaat open van donderdag tot en met zondag voor het diner. Leon Mazairac, Roy Wiggers en Niels van Zijl koken er met Nederlandse producten, liefst regionaal, of zelfs uit de tuinen van het landgoed. Van vrijdag tot en met zondag is de priorij ook geopend voor koffie en een eenvoudige lunch. Ook is er gelegenheid de exposities in de priorij te bekijken.

De Zusters serveert een wisselend menu met lokale producten, volgens het table d’hôtes-principe. ‘s Zomers vindt het diner plaats rond de binnentuin vol kruiden en eetbare bloemen, ‘s winters in de refter, de voormalige eetzaal van de priorij. ‘Het is een heel bijzonder project. Geen gangbare horeca. Gasten eten er straks zoals bij de zusters, maar dan natuurlijk wel op een creatieve manier. Soberheid is niet het juiste woord, maar gerechten zullen duidelijk terug te leiden zijn naar het oorspronkelijke ingrediënt.’

Hij vervolgt: ‘We blijven met onze kookstijl dicht bij de locatie. Ietwat sober, wel met kwaliteit. Maar geen poespas. Denk aan een tartelette met rijstebrij. Zonder kaneel, maar met een topping van bessen uit de eigen tuin. Eenvoudig. Heel Hollands, maar voor ons zeker een uitdaging.’

Van Zijl kookte voorheen bij De Librije en Roy Wiggers kennen we van Luce uit Utrecht. Zijn compagnon toen, Didier Prince, is ook betrokken bij De Zusters.

Exploitatie De Zusters

De exploitatie van De Zusters is de verantwoordelijkheid van Didier Prince en Meyer Bergman. Prince heeft het horecaconcept bedacht. ‘Het landgoed met de twee bijzondere panden moet een instituut worden waar kunst en wetenschap elkaar ontmoeten. Met daarbij een bijzonder restaurant. Vanaf eind oktober gaan we proefdraaien. De locatie is echt geweldig. Omdat er nog maar drie zusters woonden in het complex is een tijd terug besloten het vastgoed over te dragen. Dit betekent dat gasten straks echt eten in de eetzaal van de vroegere bewoners, de zusters.’

Leon Mazairac

Leon Mazairac blijft verantwoordelijk voor de keuken van Bernie’s Beachclub in Zandvoort. Daarnaast blijven we hem zien op tv, bij Binnenste Buiten.

Maya Meijer-Bergmans, mede-eigenaar van het vastgoed: ‘Voor we de buitenplaats kochten hebben we lang met de zusters gesproken. Op het laatst werd de priorij op deze buitenplaats slechts door drie zusters bewoond. Het idee voor Doornburgh is geïnspireerd op hun open attitude, devotie en idee van bezinning. Niet leven in de waan van de dag, maar je bewust zijn wat je kan betekenen voor een ander. Doornburgh is wat mij betreft de uitgelezen plek waar we vanuit een rijke geschiedenis, met verschillende disciplines kunnen werken aan een ‘bright future’.’

Landgoed

Het landgoed wordt zoals gezegd herontwikkeld door MeyerBergman Erfgoed Ontwikkeling. Deze club is ook eigenaar van de Westergasfabriek in Amsterdam en Paleis Soestdijk in Baarn.

Reageer op dit artikel