Leon Mazairac chef van Bernie's Beach Club

Leon Mazairac chef van Bernie's Beach Club
Leon Mazairac (archiefbeeld Misset Horeca)

Leon Mazairac, voormalig chef en mede-eigenaar van Podium onder de Dom, is de nieuwe chef van een beachclub in Zandvoort. Het gaat om Bernie's Beach Club, het zusje van Bernie's Bar & Kitchen op Circuit Zandvoort van Bernhard van Oranje.

Nieuwe eigenaar van Bernie's Beach Club is Dirk Willemsen, partner bij Fan Factory en een oud-studiegenoot van Leon Mazairac. 'We hebben beiden gestudeerd in Koksijde, Hotelschool Ter Duinen, en kennen elkaar al heel lang.' Willemsen laat weten dat hij de pacht van de beachclub heeft overgenomen van Vermaat. Het vastgoed is en blijft van Bernhard van Oranje. Vermaat is wel verantwoordelijk voor het restaurant op het circuit.

Leon Mazairac noemt zijn nieuwe keuken en kookstijl 'meer sympathiek dan gastronomisch'. 'Tot oktober sta ik hier zeker zelf in de keuken. In maximaal vier gangen ga ik me bewijzen naar gasten toe. Mooie smaken, eenvoudiger producten. Ik wil wegblijven van kreeft en zwezerik, al schuw ik ze niet hoor. Maar dan wordt het zo snel chique. Ik wil hier minder luxe ingrediënten gaan gebruiken. Veel bijvangst.' Mazairac heeft zin in zijn strand-uitdaging al zal hij de Dom in Utrecht missen. Hij blijft overigens actief voor het tv-programma binnenste buiten van de KRO

Leon Mazairac

De beachclub gaat in april weer open en draait vervolgens zeven dagen in de week ontbijt, lunch, diner en borrel. Het restaurant is jaarrond open. Ook besloten feesten en zakelijke bijeenkomsten worden hier gehouden. Ook het restaurant op het Circuit is zeven dagen in de week open voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. Leon Mazairac heeft de eerste menukaart - het maandmenu voor april - al samengesteld.

Bernie’s heeft al een zomer gedraaid op de locatie waar voorheen zaken als George no 5 en Riche zaten. De beachclub heeft naast het strand ook twee zoetwaterzwembaden op eigen terrein. 'Ander usp van deze zaak is de vele ruimte, eigen parkeerplaatsen en het feit dat we gelieerd zijn aan het circuit. We gaan ook zeker samen mooie evenementen neerzetten.'

De kaart bestaat uit beachfood en een maandelijks wisselend restaurantmenu. Leon Mazairac kondigt zijn komst aan met de woorden ‘ik hou van de zee. En dan speciaal van de Noordzee. Haar ruige pretentieloosheid wil ik terugbrengen in de keuken van Bernie's.’

‘Iedere dag koken we hier in een schitterend kader wat alleen maar inspirerend werkt. Ik werk met sublieme maar eenvoudige ingrediënten en presenteer deze ook op een heel eerlijke manier. ‘Eenvoud is al complex genoeg’ blijft de slogan voor mijn kookstijl. Hier aan zee uitgevoerd op een sympathieke en relaxte wijze. Wat wil je nog meer?!’

Op zijn eerste menukaart van april 2018 staat onder meer Raviolo Mer Du Nord, van bijvangst en jus van garnaaltjes, saffraan en vinaigre de jerez. Evenals Parelhoender Pinda Komkommer met Atjar van witte kool en zandwortel en geroosterde mais.

Daarnaast serveert Bernie’s de hele dag door snacks en bites en tot 16 uur staan er drie broodjes op het menu. Ook de ravioli van gekonfijte ossenstaart staat op de kaart.

Leon Mazairac

Leon Mazairac stopte begin 2018 na tien jaar met zijn Utrechtse restaurantconcept Podium, dat de laatste 4,5 jaar in hotel Dom zat.. Hij heeft het restaurant, waarvan hij samen met Jan van de Grift eigenaar was, per 1 februari verlaten. ‘Soms is het goed om even afstand te nemen van de onderneming om tot nieuwe ideeën te komen’, aldus Mazairac.

>> Meer over Leon Mazairac