nieuws

Meliefste voor tweede keer bij snelste stijgers Lekker

Restaurant 850

Thijs Meliefste behoort mij zijn restaurant Meliefste in het Zeeuwse Wolphaartsdijk voor het tweede achtereenvolgende jaar tot de Snelste Stijgers. Hij klimt nu op van 69 naar 52. Een jaar eerder pluste hij van 100 naar 69.

Meliefste voor tweede keer bij snelste stijgers Lekker

‘Hartstikke gaaf vinden we het. Je hoopt er natuurlijk op maar als het harde werken dan op deze manier beloond wordt, is dat super tof. Ik ben echt trots op het team. Vorig jaar zei ik al dat een top 50 notering ons doel is, en dat is nog steeds zo. Nog twee plekjes te gaan,’ zegt Thijs Meliefste tevreden net na de bekendmaking van de Lekker 500 voor 2019. ‘Ik was er gister al mee bezig. Ook de gasten trouwens, maar Lekker besloot een dagje te wachten en van maandag naar dinsdag te gaan. ‘

Thijs Meliefste: echt wel tof

Het is maar een ‘ranglijst’ geen kwestie van leven of dood. Maar als chef is he toch leuk. Ik wil graag steeds beter worden. Gasten vinden het leuk en ook het team raakt er weer door gestimuleerd. We werken steeds stabieler, we groeien nog steeds, in aantal gasten maar ook als bedrijf en als team. Ik ben echt tevreden. Ik volgde als leerling al de gidsen en nu mag ik het zelf als ondernemer meemaken… Dat vind ik echt wel tof.’

‘Je staat met je bedrijf toch weer in de belangstelling. Je naam komt weer voorbij. Dat moeten we toch hebben he. Niets is vanzelfsprekend in onze branche. Iedereen werkt er hard voor.’

Recent besloot Meliefste van vijf naar vier dagen te gaan met de openingstijden van zijn restaurant. Dit deed veel stof opwaaien. ‘Had ik wel een beetje verwacht hoor. Het brengt wel de gewenste rust op de donderdag. Maar op de andere dagen wordt het steeds drukker. Gisteravond, een maandag in een uithoek in Zeeland, rotweer, zaten we ramvol. Ook de lunch op vrijdag wordt heel druk.

Lekker 2019

Lekker is een Nederlandse restaurantgids die jaarlijks verschijnt. In dit blad worden aan zo’n vijfhonderd restaurants in heel Nederland waarderingen toegekend. De honderd beste krijgen een plaatsje in de Top-100. Ieder jaar is te zien welke restaurants plaatsen zijn gestegen of zijn gezakt. Misset Horeca volgt ieder jaar de bekendmaking. Voor Lekker 2019 zijn de ranglijstde nieuwkomersde grootste stijgersde hardste dalersde provincietoppersde kanshebbers en de lijst met verdwenen restaurants uit de Lekker 2019 gepubliceerd.

 

Reageer op dit artikel