nieuws

Nieuwe editie Dining with the Stars staat voor de deur

Restaurant 581

De nieuwe editie van Dining with the Stars start op 26 november. De actieperiode loopt tot en met 12 december.

Nieuwe editie Dining with the Stars staat voor de deur

Het doel van Dining with the Stars is om een breder publiek kennis laten maken met restaurants die zijn beloond met Michelin of GaultMillau punten.

 Veelbelovende restaurants categorie

84 restaurants doen dit jaar mee. Speciaal voor deze editie van Dining with the Stars is er de ‘veelbelovende restaurants categorie’ toegevoegd, deze restaurants beschikken niet over een Michelinster. ‘Echter, verwachten wij veel van deze toprestaurants in de toekomst.’ Deze restaurant bieden tijdens deze editie speciaal voor Dining with the Stars een viergangen lunch aan voor € 42,50 en een vijfgangen diner voor € 52,50.’

Restaurant Awards 2018

Jermain de Rozario van restaurant De Rozario

Onder de veelbelovende restaurants categorie vallen onder meer restaurant De Rozario in Helmond, Saffraan in Amersfoort, de Amsterdamse restaurants Envy en Graham’s Kitchen en Het Arresthuis in Roermond.

Jeroen van den Brink, ceo van DiningCity – organisator van Dining with the Stars – verklaarde de extra categorie eerder tijdens de zomereditie: ‘We kregen veel vragen van restaurants die aangaven wel op sterrenniveau te koken maar nog geen erkenning in de vorm van een Michelinster te hebben. Zij wilden toch meedoen. Daarom hebben wij deze test nu gedaan; ook om de restaurants tegemoet te komen. Een dergelijke uitbreiding werkte in België extreem goed; vandaar dat we dat dus ook in Nederland proberen.’

Aantal deelnemers

Aan de vorige editie eind 2017 deden 71 zaken mee. Door de nieuwe categorie stijgt het aantal deelnemers dus wel. 84 restaurants doen dit jaar aan de wintereditie mee.