Fenicie en Burgerfabriek openen in voormalig pand Gastrobar Paris van Ron Blaauw

Fenicie en Burgerfabriek openen in voormalig pand Gastrobar Paris van Ron Blaauw

In het pand in Amsterdam, waar voorheen Gastrobar Paris zat van Ron Blaauw, zullen per februari 2019 niet één maar twee restaurants hun deuren gaan openen: restaurant Fenicie én De Burgerfabriek.

Libanees restaurant Fenicie opent begin februari 2019 de deuren op het Leidseplein in Amsterdam. Het restaurant van 460 vierkante meter kent twee ingangen; één aan de Korte Leidsedwarsstraat en één aan het Kleine Garmantplantoen. Aan de achterzijde is plaatsgemaakt voor De Burgerfabriek, die de ingang aan de Korte Leidsedwarsstraat als entree zal gebruiken.

Restaurant Fenicie wil het beste van Libanon naar Amsterdam brengen. Het concept uit Purmerend, dat sinds 2016 geopend is, heeft na lang zoeken de perfecte plek voor uitbreiding in hartje Amsterdam gevonden. Het restaurant zal plaats bieden aan ruim 120 gasten. In het restaurant worden huisgemaakte mazza geserveerd. 'Libanezen staan bekend om hun befaamde mazza', schrijft Fenicie op haar website. Mazza is afgeleid van het Arabische woord ‘mazmez' en staat voor ‘smullen en genieten. Fenicie serveert de kleine gerechtjes, zoals die in Libanon worden geserveerd. Waaronder muhammara die twaalf uur op het vuur heeft gestaan.

Ron Blaauw

Ron Blaauw sloot zijn Gastrobar Paris aan het Kleine Gartmanplantsoen in Amsterdam – om de hoek bij het Leidseplein – dit voorjaar.

Het pand waar voorheen Ron Gastrobar Paris van Ron Blaauw was gevestigd, werd aangeboden op diverse sites van horecamakelaars, waaronder Horecasite. De vraagprijs voor de inventaris/goodwill was 950.000 euro. De huur bedraagt ruim 17.000 euro. Het pand met 120 zitplaatsen en een kleine 20 op het terras, werd vrij van brouwerijverplichtingen of personeel aangeboden. Ron Gastrobar Paris zat sinds de zomer van 2016 op deze locatie. Casper Reinders was de vorige huurder; hij exploiteerde er Nacional.