nieuws

Nieuw restaurant in kerkje in Sittard

Restaurant 848

Horecaondernemers Danny Meijers en Rik Opstals van restaurant De Kolentip in Maasbracht (13,5 pnt in GaultMillau) hebben een tweede restaurant geopend: G7 Food & Drinks in Sittard. Dagverse producten staan centraal op het menu van G7.

Nieuw restaurant in kerkje in Sittard
Rik Opstals van G7. Meer foto's onder dit bericht

Het restaurant G7 van Danny Meijers en Rik Opstals is gevestigd in een karakteristiek vakwerkpand uit 1593 aan de Gruizenstraat 7 in Sittard. De naam G7 is afgeleid van het adres.

Eigenaren Danny Meijers en Rik Opstals baten ook het aangrenzende uit 1634 stammende Gruizenkerkje uit, dat afgehuurd kan worden voor borrels, feesten, presentaties, culturele uitvoeringen en condoleances.

Chef Rik Opstals

Chef Rik Opstals: ‘We verrassen de gast met creatieve, eigentijdse gerechten van goede kwaliteit. De producten komen vaak uit de regio en we telen een groot deel van onze groenten en kruiden zelf. Het menu wisselt dagelijks omdat ik me laat inspireren door wat de markt te bieden heeft aan dagverse producten.’ Een driegangenmenu kost bij G7 34 euro.

Rik Opstals

‘Ook overdag werken we met verse ingrediënten die we verwerken tot lunchgerechten. Zo kan de gast bijvoorbeeld een salade van ingelegde zalm met citrus, quinoa en verse kruiden verwachten en briochebrood met roerei, Italiaanse prosciutto en truffelmayonaise.’

Rik Opstals vervolgt: ‘Met ons concept van casual dining met verrassende gerechten voor een betaalbare prijs in een wat luxe, maar informele sfeer zijn we naar mijn mening uniek in Sittard.’

Het interieur van G7 is warm, huiselijk en comfortabel. Gastheer Danny Meijers: ‘We hebben voor de zaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als hout in de tafelbladen. De taupe gestoffeerde en comfortabele stoelen geven een kleurrijk en warm accent aan de zaak die uit twee delen bestaat. Het deel bij de open keuken bevindt zich in het vakwerkhuis en heeft een intieme sfeer door de historische elementen. Het andere deel is licht door de raampartijen en kijkt uit op het terras en het Gruizenkerkje.”

G7 ligt aan de voet van het Gruizenkerkje en beschikt over een terras onder de bomen met uitzicht over het oude centrum van Sittard. De zaak is geopend van donderdag tot en met maandag, sluitingsdagen zijn dinsdag en woensdag. Het restaurant is vanaf 11 uur (op zondag en maandag vanaf 12 uur) geopend voor koffie met gebak, lunch, borrel en bites. ‘s Avonds kan de gast genieten van een verrassingsmenu van 3 tot 6 gangen. Het restaurant ontvangt gasten sinds 1 november 2018.

Foto's

Reageer op dit artikel