nieuws

Jan Smink print huwelijksaanzoek voor gasten

Restaurant 812

Jan Smink heeft voor gasten van zijn restaurant Smink in Wolvega wel een heel speciaal ‘gerecht’ gemaakt. Hij printte op verzoek een huwelijksaanzoek met de 3d printer.

Jan Smink print huwelijksaanzoek voor gasten

De aanstaande bruid drukte zelf – toen nog nietsvermoedend – op de startknop van de 3d printer in het restaurant van Jan Smink waarna de letters uit de printer kwamen en haar partner op de knieën ging. De gast zei geëmotioneerd ‘ja’ op de vraag die in eetbare letters uit de printer kwam rollen: Wil je met me trouwen?’

Jan Smink maakte de letters van bloemkool, amandel en citrus.

Jan Smink

Elke gast van Restaurant Smink in Wolvega eet een of meerdere gerechtjes met componenten uit de 3d printer. Maar nog nooit maakte Smink zo’n persoonlijk gerecht voor zijn publiek. ‘Gelukkig zei de dame in kwestie ja,’ lacht de chef.

Jan Smink in GaultMillau 2019

Smink kwam maandag 3 december met 16,5 punten nieuw binnen in de GaultMillau gids voor 2019 en dat is snel na de opening van zijn restaurant eind september. ‘Niet normaal he. Ik ben er super blij mee.’

GaultMillau: ‘Een onverwacht juweel dat Wolvega op de culinaire kaart gaat zetten. Hij print prachtige patronen op de borden. Spectaculair. Maar hoe smaakt het ons? Geweldig was de schol met 3d bloemkool-puree, abrikoos, amandel en garnaal met wat citroenzest, gember en rode peper met daarbij een manzanilla roomsaus. Ook de afsluiter gooide hoge ogen. Biestpanennkoekjes met licht venkelzaad en komijn en biestcreme met gezoet karnemelkijs, gele framboos en bramensaus. Verrukkelijk. Smink heeft samen met zijn professionele team van deze nieuwkomer een unieke plek gemaakt voor Nederland, Friesland en de rest van de wereld. Hier gaan we nog veel meer van horen.’

Jan Smink heeft geen vaste menukaart in zijn zaak. Gasten kiezen alleen het aantal gangen. Wat zeker is: ze eten dus een gerecht dat geprint is in de zaak. En een dessert met biest afkomstig van de boerderij van zijn ouders.

Jan Smink over het 3d printen:

 

Reageer op dit artikel