nieuws

Rik Jansma (Basiliek*) in internationaal bestuur JRE

Restaurant 342

Rik Jansma, voorzitter van JRE Nederland en eigenaar van sterrestaurant Basiliek in Harderwijk, treedt toe tot het internationale bestuur van de JRE. Deze club bestaat in 2019 45 jaar, is actief in 15 landen en telt 350 aangesloten restaurants.

Rik Jansma (Basiliek*) in internationaal bestuur JRE

Met ingang van 2019 treedt Rik Jansma van Basiliek toe tot het bestuur van de internationale restaurantvereniging als algemeen bestuurslid. Daniel Lehmann (Moosegg, Zwitserland) is verkozen tot nieuwe president. Lehmann vervangt Ernesto Iaccarino (Don Alfonso **, Italië) die de vereniging de afgelopen drie jaar leidde. Alexander Dressel (Romantik Hotel Bayrisches Haus*, Duitsland) wordt vice-president.

Rik Jansma (Basiliek*, Nederland) en Daniel Canzian (Daniel, Italië) zijn twee nieuwe bestuursleden.

De nieuwe Europese raad treedt in functie in 2019 en blijft vier jaar lang de leiding houden.

jre

Daniel Lehmann: ‘Het is een grote eer om in de voetstappen te treden van de grote presidenten die we in het verleden hadden. Ik begin enthousiast aan dit nieuwe hoofdstuk en kijk ernaar uit om samen met mijn medebestuursleden onze JRE-familie te leiden. Ik ben er van overtuigd dat we samen kunnen blijven groeien en het pad kunnen uitbreiden dat drie jaar geleden werd ingeslagen.’

45-jarig jubileum

De restaurantvereniging wacht op een bijzonder jaar in 2019. Niet alleen viert de vereniging haar 45-jarig jubileum. Het jaar wordt ook gekenmerkt door het Internationaal Congres dat op 28 en 29 april 2019 in Luik zal plaatsvinden.

Daniel Lehmann: ‘Het internationale congres is altijd een hoogtepunt voor ons, want hier komen al onze leden samen. Ik kijk uit naar twee dagen vol inspiratie, plezier en het delen van onze passie.’

Over JRE

JRE, brengt jonge restauranthouders en chef-koks samen om hun passie voor eten te kunnen delen met gelijkgestemden. Opgericht in 1974 in Frankrijk, is JRE nu actief in 15 landen met 350 aangesloten restaurants en de club wil uitbreiden op wereldschaal. Landen waarin de JRE momenteel vertegenwoordigd is, zijn: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Slovenië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

De leden zijn goed voor 180 Michelin-sterren en 4.000 Gault & Millau-punten.

In Nederland staat lidmaatschap open voor restaurateurs jonger dan 42 jaar. Bij het bereiken van de leeftijd van 50 jaar vervallen leden in een ‘ere-lidmaatschap ‘Table d’Honneur’.