Cas Jansen en compagnons verkopen Miss Moneypenny Amsterdam

Cas Jansen en compagnons verkopen Miss Moneypenny Amsterdam

Horecabedrijf Miss Moneypenny Bar & Kitchen aan de Spuistraat 223-225 in Amsterdam is verkocht. De vier eigenaren, waaronder acteur Cas Jansen, hebben inmiddels de deur op slot gedraaid. Een koper is ook al gevonden.

De vier eigenaren Cas Jansen, Menno van Dorp, Elja Rengers en Bas Janzen gaan door met Venster 33 en biercafé Taproom. Bas Janzen laat aan Misset Horeca weten dat de overdracht van Miss Moneypenny Amsterdam inmiddels heeft plaatsgevonden. Hij wil geen verdere uitleg geven over de reden van verkoop. ‘Het betreft geen faillissement’, benadrukt hij.

Cas Jansen deelt op social media:’Vandaag (24 februari – redactie) nemen we definitief afscheid van onze Miss. Het was een stormachtig en geweldig avontuur. Met een snik en gelukkig ook een lach horen we vanavond de laatste keer Last Dance van Donna Summer.’

keukeninrichting in de horeca
Miss Moneypenny

De nieuwe eigenaar is de ‘Batavia Groep’ en een van de exploitanten is Jamie Mines. Hij laat weten dat de zaak nu op slot zit en dat ze wat aanpassingen doen. De Engelsman zegt dat het nieuwe concept veel waarde zal hechten aan de pairing van bier en goed eten. ‘In de vorm van een gastropub. Black Dog zal over twee weken de deuren openen. De naam Miss Moneypenny keert niet meer terug.'

Het horecabedrijf – schuin tegenover Soho House en met meer hotels in de nabije omgeving – stond te huur voor 111.000 euro per jaar ex btw. De overnameprijs bedroeg 360.000 euro voor inventaris en goodwill.

Het betreft 175 vierkante meter die is verdeeld over bar, restaurant, kelder (keuken) en opslag. Er zijn zowel zitplaatsen in de bar (15 krukken en ongeveer 30 stoelen) als in het restaurant (40). Miss Moneypenny had ook een terras met lange tafels en banken waar nog eens zestig gasten konden zitten bij maximale bezetting.


>>> Cas Jansen en compagnons starten nieuwe horecazaak met crowdfunding

>>> Reportage over de keuken van Miss Moneypenny