nieuws

Fäviken** met Magnus Nilsson sluit de deuren

Restaurant 1211

Fäviken** met Magnus Nilsson sluit de deuren

Het Zweedse tweesterrenrestaurant Fäviken gaat de deuren sluiten. Zaterdag 14 december sluit het restaurant de deuren, nadat chef Magnus Nilsson aankondigde ermee te stoppen.

‘Ik heb altijd geweten dat Het Zweedse tweesterrenrestaurant Fäviken gaat de deuren sluiten. Zaterdag 14 december sluit het restaurant de deuren, nadat chef Magnus Nilsson aankondigde ermee te stoppen. niet voor altijd was. Ik begon er op mijn 28ste. Ik wilde alleen maar koken. Maar om een plek als deze te runnen, moet je iedere morgen met plezier en opwinding naar je werk gaan’, zegt hij tegenover LA Times. ‘En op een ochtend voelde ik dat niet meer. Dat had ik in mijn hele leven nog niet gehad. Daarmee wist ik dat ik afscheid moest gaan nemen van Fäviken.’

Sluiting Fäviken

Nilsson is niet de eigenaar van het restaurant. Maar eigenaren Patrik en Ann-Charlotte Brummer beslisten dat er zonder Nilsson geen Fäviken kan zijn.

Volgeboekt

Magnus Nilsson wachtte met het naar buiten brengen van het nieuws, totdat zijn laatste half jaar was volgeboekt. ‘Ik wilde niet dat de gasten kwamen, juist omdat we ermee gingen stoppen.’

Hij wilde de laatste zes maanden genieten van Fäviken. ‘De beste zes maanden die we ooit hebben gehad.’ Wat hij hierna gaat doen, weet hij nog niet. ‘Tijd met mijn gezin spenderen, lezen, tuinieren en weer fit worden: ‘mentaal en psychisch’. ‘Ik ga er ook niet over liegen: ik ben een beetje moe, omdat je het restaurant steeds naar een hoger niveau wilt tillen.’

Nieuws naar buiten

Nilsson bracht het nieuws naar buiten via La Times. Op Instagram schrijft hij: ‘Aan mijn vrienden in de media wil ik vragen me niet te vragen of wat is geweest en wat gaat komen. Ik wil de laatste zes maanden vooral genieten van mijn werk in Fäviken.

Chef’s Table

Magnus Nilsson was één van de chefs die in de populaire Netflix serie Chef’s Table werd geportretteerd.


Bericht op Instagram van Manus Nilsson:

Reageer op dit artikel