nieuws

Soenil Bahadoer zet zich in voor behoud oceanen

Restaurant 743

Soenil Bahadoer zet zich in voor behoud oceanen

Soenil Bahadoer, tweesterrenchef van de Lindehof in Nuenen, kookt met collega’s als Ad Janssen en Marcel van Lier (LaTour*) op 8 juni 2019 voor behoud van de oceanen. Op deze dag is het World Oceans Day.

Het benefiet diner – een initiatief van Good Fish Foundation – vindt plaats in Huis ter Duin in Noordwijk. Het is het eerste World Oceans Dinner dat plaatsvindt in Nederland.

John Spruit van organisator Good Fish Foundation – bekend van onder andere de Viswijzer – laat weten dat 8 juni geheel in het teken staat van de oceanen en het behoud ervan. ‘Een line-up van Nederlandse sterrenchefs bereidt gerechten waarbij duurzame vis de hoofdrol speelt. Met onder andere Soenil Bahadoer en Marcel van Lier, van Latour.’

John Spruit (foto: Corina van Manen)

Deelnemers eerste World Oceans Dinner Nederland

 • Soenil Bahadoer
 • Bart van Olphen
 • Ad Janssen (Kasteel van Rhoon/Bellevue Groothoofd)
 • Edwin Loos (Culinaire Saisonnier)
 • Dennis Willems (Morille, Koudekerke)
 • Hans Everse (Gastronomisch Gilde)
 • John Spruijt
 • Rene Pluijm (tv-kok)
 • Marc Vaneker (chocolatier)
 • Marcel van Lier (Latour)
 • Betty Koster (kaas)

De chefs bereiden een tien gangen diner met duurzame vis. John Spruit: ‘We willen met dit diner aandacht vragen voor de inhoud van onze oceaan. Wij kunnen chefs niet verbieden om niet-duurzame vis op het menu te zetten. We kunnen wel aandacht vragen voor duurzame vis en afspraken maken met leveranciers uit de sector.’

Het World Oceans Dinner wordt georganiseerd door Good Fish Foundation: een milieuorganisatie die zich inzet voor gezonde visbestanden. Het restaurantprogramma ‘Chefs voor goede vis’ is inmiddels het grootste in Europa; chefs en vis-leveranciers werken samen om de horecasector te verduurzamen op het gebied van vis.

Aanmelden voor World Ocean Dinner kan door te mailen naar tatiana@goodfish.guide

Het diner is op zaterdag 8 juni bij Huis ter Duin in Noordwijk.