The Fork (Iens) start met Restaurant Awards

The Fork (Iens) start met Restaurant Awards

The Fork (voorheen Iens) start in Nederland met het uitreiken van Restaurant Awards. Nederland is na Italië het tweede land waarin The Fork deze prijzen gaat uitreiken. Dertig sterrenchefs hebben dertig restaurants genomineerd. Het publiek kiest de winnaar.

Het gaat om restaurants die openden tussen januari 2018 en februari 2019, en ze mogen niet in bezit zijn van een Michelinster. Bijzonder is – met deze criteria – de nominatie van La Rive in het Amstel Hotel… Toch echt al iets langer geopend, maar wel een chefs-wissel. Ook Graham’s Kitchen valt eigenlijk buiten de boot met een start in 2016.

Update: The Fork laat weten dat niet alle spelregels in het persbericht stonden. Ook zaken met een nieuwe chef mogen meedoen!  En dat is het geval bij La Rive (Otto Genz, onzer Roger Rassin) en ook bij Graham's Kitchen. Dit zijn de spelregels volledig volgens het pr-bureau van The Fork: een nominatie kan worden uitgebracht als het restaurant voor 1 januari is geopend, een nieuw concept heeft gelanceerd of een nieuwe chef aan het roer heeft.'

De chefs en hun restaurant

  • Richard van Oostenbrugge / 101 Gowrie
  • Stefan van Sprang / Aim
  • Egon van Hoof / Bar Alt
  • Luc Kusters / Boompjes
  • Onno Kokmeijer / Café Cliché
  • Lucas Rive / Carstens
  • Moshik Roth / BARDAK
  • Tonny Berentsen / Fico
  • Dennis Kuipers / Frenchie
  • Michel van der Kroft / Frunk
  • Jan de Wit / Graham’s Kitchen
  • Jef Verschuur / Kook Atelier
  • Wilco Berends / La Rive
  • Mark Gratama / MAITA
  • Dennis Middeldorp / Maris Piper
  • Ronald Veldhuijzen / ML Bistro
  • Chris Naylor / NENI
  • Raoul Meuwese / Restaurant & Wijnbar Glaswerk
  • Marcel van Lier / Restaurant 6&24
  • Soenil Bahadoer / Restaurant Doyy
  • Dennis van den Beld / Restaurant Smink
  • Alain Alders / Restaurant-wijnlounge ’t Fnidsen
  • Jarno Eggen / Sukerieje
  • Remco Kuijpers / Tapisco
  • Mike Cornelissen / The Green Rose
  • Martin Kruithof / The Lemon Tree
  • Sidney Schutte / Tommy’s & Zuurveen
  • Fred Mustert / Vandal
  • Tim Golsteijn / Lars
  • Jozua Jaring / Graphite

Na de eerste editie in Italië (2018) is Nederland het tweede land waar de TheFork Restaurant Awards op touw zet. ‘Met deze award wordt ieder jaar aan een unieke selectie aanstormend culinair talent en restaurants een podium gegeven,’ aldus The Fork.

Dertig sterrenchefs hebben dertig restaurants genomineerd, gasten zijn nu aan zet. Zij bepalen de top 10 beste nieuwe restaurants door te stemmen via TheForkRestaurantsAwards.nl. De top 100 wordt maandag 16 september bekendgemaakt. Stemmen kan tot 16 augustus.

>>> Meer lezen over The Fork/Iens

De award is in het leven geroepen om ieder jaar een unieke selectie aanstormend culinair talent en restaurants een podium te geven. Soenil Bahadoer, De Lindehof**: ‘Als de oude gastronomische garde dragen we verantwoordelijkheid voor een nieuwe generatie. Zij zijn onze toekomst en de toekomst van dit vak. Deze award is een mogelijkheid om hen de kans te bieden zichzelf verder te ontwikkelen en hen een podium te geven om hun talent met anderen te delen.’

Joyce Teune, B2B Director TheFork: ‘We reizen naar Italië en Spanje voor een geweldige pasta of paella, maar Nederland wordt culinair nog vaak over het hoofd gezien. Zo onterecht als je kijkt hoeveel mooie restaurants hier elk jaar openen. We hebben veel om trots op te zijn! Met TheFork Restaurants Awards willen we Nederlandse restaurants internationaal op de kaart zetten en nieuwe zaken een steuntje in de rug geven'.