Sterkok Jermain de Rozario als gastchef in keuken The Harbour Club Oost

Sterkok Jermain de Rozario als gastchef in keuken The Harbour Club Oost
Jermain de Rozario

Sterchef Jermain de Rozario staat dinsdag 4 februari 2020 als gastchef in The Harbour Club Oost, samen met Harbour Club's chef Melchor Soto Fernandez en zijn keukenteam. Samen presenteren zij een gastronomisch Aziatisch vijfgangenmenu mét bijpassend wijnarrangement.

Jermain de Rozario was 22, toen hij nog geen ei kon bakken. De Rozario raakte met het kookvirus besmet en werkte zich in sneltreinvaart op tot chef de partie bij tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Sinds mei 2016 mag hij zich eigenaar noemen van restaurant De Rozario in Helmond. Op 17 december 2018 werd zijn werk daar bekroond met een Michelinster. 

De Rozario verhuist zijn sterrestaurant De Rozario in maart 2020 naar een andere locatie in Helmond. Het restaurant verhuist van de Steenweg naar de monumentale Villa Prinzen aan de Markt in Helmond, waar op dit moment nog restaurant Se7en gevestigd is. De nieuwe locatie biedt de 35-jarige ondernemer meer groeimogelijkheden.

The Harbour Club Oost

The Harbour Club Amsterdam Oost is een van de vijf vestigingen van het restaurantlabel. The Harbour Club Amsterdam Oost heeft het imago van een exclusieve club waar alles royaal én een tikkeltje ondeugend is. Gasten zijn bij binnenkomst vaak even overdonderd door het interieur, en bij de dj op het toilet ontstaan spontane dansfeestjes. The Harbour Club Amsterdam Oost was de derde locatie – van de in totaal vier Harbour Clubs – en werd in 2012 geopend. Wanneer je de auto op het terrein van Oost parkeert, is het gevoel van dat high-end restaurant met internationale allure nog ver te zoeken. Voor de deur zijn de ontwikkelingen namelijk in volle gang. In het gebied van Oost komen 1300 appartementen en een nieuw hotel. Het restaurant werd in de zomer van 2018 volledig gerestyled. ‘Maar het effect is dan wel fantastisch wanneer je voor het eerst binnenkomt in deze voormalige wijnterminal. Gasten staan hier vaak met open mond rond te kijken’, vertelt mede-eigenaar Joost Verhoeven.

Soto Fernandez, chef-kok bij The Harbour Club Amsterdam Oost, vertelt over de harlopers op de kaart: ‘Onze sushi is top, gasten komen daar speciaal voor naar ons toe. Maar de sliptong is ook altijd populair, Japanse wagyu en de gebakken oesters doen het ook super.'

chef Melchor Soto Fernandez van The Harbour Club Oost
chef Melchor Soto Fernandez van The Harbour Club Oost