Dieven boren gat in muur sterrestaurant en stelen voor ruim een ton aan wijnflessen

Dieven boren gat in muur sterrestaurant en stelen voor ruim een ton aan wijnflessen

Zo'n vijftig tot zestig flessen Grand Cru werden afgelopen weekend buit gemaakt bij sterrestaurant Formel B in het Deense Kopenhagen. De inbrekers maakten in de muur van de wijnkelder een gat, en stalen vervolgens voor ruim een ton in euro's aan bijzondere wijnen.

Een week na de vreugde vanwege het feit dat het restaurant haar Michelinster wist te behouden, meldt het restaurant op Facebook het nieuws dat ze een bijzondere collectie wijnen mist na een brutale inbraak. Via een gat in de muur, konden de inbrekers de flessen stelen. 'De dieven zijn specifiek voor onze zeldzame collectie wijnen gegaan met zeer hoge marktwaarde.' Zo'n vijftig tot zestig flessen zijn weggenomen. Voor ruim een miljoen aan Deense kronen, zo'n 130.000 euro, werd buit gemaakt. De inbrekers wisten de wijnkelder te bereiken via een naastgelegen wijnwinkel, waar ze overigens geen flessen wegnamen. Vanuit de wijnwinkel klopte ze met vermoedelijk een hamer een gat in de muur.

De volgende flessen werden gestolen:

• 2014 Romanée-Saint-Vivant, Grand Cru, Domaine Leroy
• 2014 Romanée-Conti, Grand Cru, Domaine de la Romanée-Conti
• 2017 La Romanée, Grand Cru, Domaineb du Graaf Liger-Belair

Onvervangbare collectie

'Wij zijn natuurlijk enorm verdrietig en getroffen door de situatie. Het is een  onvervangbare collectie wijnen die we in vele jaren hebben opgebouwd en in één nacht verdwenen is. Als iemand informatie heeft die nuttig kan zijn in het onderzoek, neem dan contact op met de politie van Kopenhagen of met ons', laten ze op sociale media weten. Eigenaren Rune Jochumsen & Kristian Arpe-Møller roepen op om het bericht te delen, in de hoop de wijnen terug te krijgen in de kelder.


Schrijf gratis in voor thema updates

Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema's voor de horeca-ondernemer: interieur voor je zaak, horecapersoneel, terras, koffie, bier en ook voor starters in de horeca heeft Misset Horeca een update. De nieuwsbrieven bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega's.

Schrijf je gratis in!