Culinaire talenten openen restaurant Coulisse

Culinaire talenten openen restaurant Coulisse
Tim van der Molen (l) en Simon Witmaar

Op de begane grond van NewWerktheater aan de oostzijde van het centrum van Amsterdam opent op 1 juni restaurant Coulisse. Het natuurlijke ingetogen interieur is ontworpen door Studio Piet Boon.

De keuken van restaurant Coulisse is het domein van Tim van der Molen, die zijn ervaring opdeed bij Vuurtoreneiland en onlangs teruggekeerde uit Kopenhagen waar hij bij restaurant Noma werkte. De maître, Simon Witmaar, leerde het vak van Sergio Herman bij wie hij al heel jong in Oud Sluis begon. Aansluitend werkte hij bij  The Jane in Antwerpen en recent nog bij Pure C in Cadzand.

Simon Witmaar vertelt aan Misset Horeca: 'De aanvankelijke planning was om in mei open te gaan, dus we zijn eigenlijk maar een maand later open gegaan. Dus dat valt mee. Maandag is het restaurant helemaal klaar.' Her restaurant telt 50 zitplaatsen. 'Nu gaan we tijdelijk naar 30 vanwege de coronamaatregelen. We gaan eerst openen en wanneer we er aan toe zijn, dan willen ook dubbele shifts gaan draaien. Maar voor nu zijn we vooral blij dat we open mogen', zegt hij met een glimlach. Vanwege het ruime karakter van het pand is er voldoende gelegenheid een mooie setting voor elke gast te kunnen creëren, waarbij de richtlijnen van de Koninklijke Horeca Nederland gewaarborgd zijn.

Keuken Coulisse

Op de kaart van Coulisse staan veel lokale producten, zoals groentes en Noordzee vis, schaal- en schelpdieren. De vinaigrettes, sauzen, bouillons en sappen gaan zorgen voor diepte. Wijnen, huisgemaakte kombucha’s en sappen complementeren de maaltijd.

'Coulisse is het restaurant waar we zelf zouden gaan eten', aldus de jonge ondernemers. 'Hoog niveau, lage drempels. Perfectionistisch, maar ontspannen. De sfeer is relaxed, informeel en persoonlijk. De gerechten zijn verrassend, licht en gelaagd. Wij noemen het easy fine dining.'

Pand Coulisse
Pand Coulisse

Design, kunst en fotografie

Er is veel oog voor design, kunst en fotografie. Fotograaf Bart Oomes tekende voor een serie van 5 beelden gebaseerd op de favoriete producten van de chef. Kunstenaar Serge Hautvas maakt unieke stukken voor het restaurant en artiest Frits Berends is met een prominent werk aanwezig in de private dining. Boven het restaurant bevindt zich de ‘Foyer’. Een ruimte met magisch uitzicht over de gracht, geschikt voor bijeenkomsten met intieme gezelschappen, meetings of exposities en zelfs een officiële trouwlocatie in Amsterdam.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.