Tim Kan en Hidde de Brabander geven workshops Aziatische keuken

Tim Kan en Hidde de Brabander geven workshops Aziatische keuken
Tim Kan neemt deelnemers van zijn workshops mee naar de Chinese supermarkt in Rotterdam om met de boodschappen gerechten te bereiden. Fotocredits: Aldwin van Krimpen en Jeff Leung.

Meester Chef Tim Kan en Meester Patissier Hidde de Brabander organiseren de Sweet Asian Summerschool in de Food Innovation Academy in Vlaardingen.

Harry van der Zaag, directeur van Lentiz Cursus & Consult heeft twee culinaire meesters samengebracht voor drie workshops over de warme en zoete keuken van Azië. Een samenspel tussen Meester Patissier Hidde de Brabander en Meester Chef Tim Kan. Bij de vierde workshop neemt Tim Kan deelnemers mee naar de Chinese supermarkt in Rotterdam om met de boodschappen in de keuken van de Food Innovation Academy gerechten te bereiden.

Ambassadeur van de Kantonese keuken

Fotocredits: Aldwin van Krimpen, Jeff Leung en Remko Kraaijeveld.

De Aziatische keuken is aan Tim Kan wel toevertrouwd. Als klein jongetje was hij vaak in de keuken van zijn ouders te vinden. Zij hadden begin jaren zeventig het Chinees-Indische restaurant Peking in Schiedam. Inmiddels is hij, na zelf restaurateur te zijn geweest van toprestaurant Azzia, als ambassadeur van de Kantonese keuken vooral actief in het delen van zijn passie en kennis. Eenvoud en diepgaande smaken kenmerken zijn stijl. Tim leert je tijdens de workshops onder andere hoe je de wok kunt inzetten voor bakken, frituren en stomen. Natuurlijk komen ook klassieke gerechten als rijstnoedels en buns aan bod. Tijdens de vierde workshop maakt Tim de deelnemers wegwijs in de oase van de Chinese supermarkt.

Sweet pastry chef en ijsmaker

Hidde de Brabander werkte bij de beste patisseriezaken en is tegenwoordig in beeld als pastry chef van Koffietijd. Hij heeft meerdere boeken op zijn naam staan, waarvan Chocolaterie de meest recente titel is. Binnenkort start hij als manager van het kennisinstituut IJscentrum, dat huist in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Tijdens de workshops gaan deelnemers onder toeziend oog van Hidde aan de slag met pandan roomijs, sesam-yuzu-ijs en desserts.

Inschrijven en data workshops

De workshops vinden plaats op dinsdag 21 juli, zaterdag 25 juli, maandag 27 juli en vrijdag 31 juli. Elke workshop heeft een ander thema.