Horeca krijgt 2,75 % van omzetverlies tijdens gedeeltelijke lockdown

Horeca krijgt 2,75 % van omzetverlies tijdens gedeeltelijke lockdown

Het kabinet komt met aanvullingen op het steunpakket. Er komt een eenmalige extra uitkering voor horecabedrijven die nu verplicht gesloten zijn vanwege corona.

Eerder lekte al uit dat er eenmalig een extra uitkering komt voor horecaondernemers. Er is intensief overleg geweest tussen de werkgeversorganisaties en ministers Hoekstra (Financiën), Wiebes (Economische Zaken) en Koolmees (Sociale Zaken). Ook in de coalitie is besproken hoever de steun moet gaan in deze gedeeltelijke lockdown. Zojuist maakte het kabinet de extra steunmaatregelen bekend.

Extra steun horeca

De nieuwe steun voor de horeca bestaat uit onder meer een eenmalige extra uitkering voor horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn. Inmiddels is bekendgemaakt dat het gaat om een bedrag van 2,75 procent van het verlies aan omzet gedurende de sluiting. De maatregel maakt deel uit van aanpassingen van het derde steunpakket van het kabinet.

Ook wordt 11 miljoen euro steun gegeven aan de evenementensector.

NOW

Dat derde pakket van het kabinet voor ondernemers die in financiële problemen verkeren geldt sinds 1 oktober. De kern van dat derde pakket was dat de meeste regelingen uit de eerste twee steunpakketten bleven bestaan, maar ook dat ze werden versoberd en in stappen afgebouwd. KHN pleit voor meer steun.

In het derde steunpakket dat op 1 oktober is ingegaan, worden de NOW en de TVL in stappen afgebouwd. Dat pakket is gemaakt toen van een tweede golf nog geen sprake was. Met de economische gevolgen van nieuwe maatregelen is toen dus ook geen rekening gehouden.