't Zusje opent 29e vestiging in Harderwijk

't Zusje opent 29e vestiging in Harderwijk

Ondanks de coronacrisis breidt restaurantketen 't Zusje uit. Vrijdag 2 oktober opent in Harderwijk vestiging nummer 29. Ook hier mogen de komende weken maar 30 gasten tegelijk dineren.

‘Gezien de recente ontwikkelingen rondom corona een bijzonder gewaagd moment,’ zegt Zusje concept-eigenaar Peter Smits over de opening in Harderwijk.

Toch laten ondernemers Adrie en Simone Mijdam zich niet uit het veld slaan: ‘Natuurlijk is het hartstikke spannend. Zeker nu. Wij hadden de opening van ons eerste restaurant uiteraard ook liever anders gezien. Maar we gaan onszelf niet laten leiden door angst en twijfels. We hebben er nog steeds alle vertrouwen in en laten het gewoon op ons afkomen’, aldus Simone Mijdam.

Corona en ’t Zusje

De vestingen van ’t Zusje worden door de coronamaatregelen die dinsdag 29 september ingingen wederom flink geraakt. De restaurants kunnen veel meer gasten ontvangen dan de nu toegestane 30. Smits weigert echter om in shifts te gaan werken. ‘We houden vast aan ons concept van avondvullend dineren. Dat deden we in juni ook en doen we nu weer. Hopelijk is het na drie weken voorbij.’

De Zusje-medewerkers hadden de ondankbare taak om heel veel reserveringen weer af te bellen. ‘We hanteren het principe last-in, first out. De gasten die het laatst gereserveerd hebben, bellen we als eerste af. Gelukkig hebben ze bijna allemaal begrip voor de situatie. We proberen een andere datum te zoeken voor hun diner, maar met deze beperkte capaciteit is dat niet gemakkelijk,’ besluit woordvoerder Charlot Halmans.

Zusje Harderwijk

Halmans vervolgt dat ze het leuk vindt ook goed nieuws te kunnen melden met de opening van een nieuw Zusje in Harderwijk. In juni ging - ook midden in de coronatijd - Zusje Weert al van start.

Zusje Harderwijk

Ruim een jaar geleden lieten Adrie en Simone Mijdam hun oog vallen op een locatie aan de oude stadsmuur in Harderwijk. Simone: ‘We hadden direct een klik met de locatie en het pand. Het dateert uit de 16e eeuw en had behoorlijk wat achterstallig onderhoud. Daar moesten we wel écht even doorheen kijken.’

Het pand, waarin vroeger een restaurant en ‘bar de Koningskelder’ gevestigd waren, werd volledig gestript en opnieuw opgebouwd. “We hebben nu drie prachtige gedeeltes: een fraai bovengedeelte, een lichte serre aan de stadstuin en een verrassend souterraingedeelte onder de gewelven.’ De haven en de bootjes voor de deur, maken het plaatje compleet: ‘Het is altijd een beetje vakantie hier’, zegt Simone.

'Broer en vader runnen vestiging in Deventer'

Het stel was al bekend met de Zusje-formule, zo vertelt Simone: ‘Mijn broer en vader runnen samen ’t Zusje in Deventer. Wij waren al snel overtuigd: dit willen wij ook.’

De eigenaren zijn goed voorbereid op het ondernemerschap en kunnen niet wachten om open te gaan. ‘Het is altijd al een droom geweest om een eigen bedrijf te starten. De afgelopen periode hebben we intensief meegedraaid bij mijn broer en vader in Deventer. Ja, we worden beperkt door de strenge coronamaatregelen, maar ondanks dat staan we nog altijd achter onze keuze en hebben we er onwijs veel zin in. We zijn er écht helemaal klaar voor.’

Over de restaurants

’t Zusje is een horecaconcept waarbij gasten in een huiselijke sfeer ongedwongen en avondvullend bourgondisch kunnen genieten van kleine gerechtjes die ze de hele avond kunnen bestellen. Met de opening van ’t Zusje Harderwijk komt het totaal aantal restaurants van de franchiseketen op 29 te staan.