Beide restaurants van overleden Lukas Broekmeulen weer open

Beide restaurants van overleden Lukas Broekmeulen weer open
Lukas Broekmeulen

De beide restaurants van Lukas Broekmeulen, De Bourgondier in Hoorn en in Egmond, zijn weer in bedrijf. De ondernemer overleed zaterdag 3 juli als gevolg van een ongeval. Hij was pas 40 jaar.

De Bourgondier in Hoorn ontving op 6 juli weer gasten. Egmond volgde een dag later op 7 juli.

‘Met ups en downs’

Thom Sligting, bedrijfsleider van de zaak in Hoorn, laat weten dat heropenen de wens was Rhea, de echtgenote van Lukas en mede-eigenaar van de bedrijven. Zij verblijft momenteel nog in het ziekenhuis maar maakt het naar omstandigheden goed volgens Sligting. Het ondernemerspaar opende de zaak aande boulevard  in Egmond pas net na de tweede lockdown.

Thom: ‘We doen het zo goed en zo kwaad als dat gaat. Met ups en downs natuurlijk. Maar we doen wat we kunnen doen, en dat is werken. We steun elkaar. En er is natuurlijk ruimte voor het verdriet. Gelukkig leven gasten ook enorm met ons mee en overstelpen ons met berichten, bloemen, mails, appjes, even een hand op de schouder et cetera. Dat helpt.’ De foto van Lukas staat daarbij op de bar.

Ook op Facebook wensen gasten de beide horecateams sterkte met het oppakken van het werk.

Nicol Flens
Wat een sterk team! Lukas zal vol trots met jullie mee kijken. Zijn teams, die na een ongelooflijke schok, die nog lang na zal dreunen, zijn droom voortzetten. Respect voor jullie, het zal niet makkelijk zijn, en tranen mogen er vloeien, daar zullen de gasten alle begrip voor hebben.

Brenda van den Broek-Molema
Super team. Lukas zou niet anders gewild hebben. Sterkte en heel veel succes. Zal niet meevallen maar jullie kunnen het en tranen mogen dat hoort erbij. Lukas kijkt vol trots mee naar zijn topteam

Sonja Den Bakker
Succes topteam, zorg goed voor de gasten én ook voor elkaar de komende tijd.

Jan Pieter Stokkink
Heel veel sterkte met het uitdragen van Lukas zijn visie en ideeën. Jullie kunnen dat als de beste.