Sommelier Isabel van Bueren maakt overstap

Sommelier Isabel van Bueren maakt overstap
Isabel van Bueren

Sommelier Isabel van Bueren heeft de overstap gemaakt van Restaurant Hemel & Aarde in Utrecht naar In den Doofpot van Anton Verschelling in Leiden.

Sommelier Isabel van Bueren werkte voor haar komst bij het nieuwe Hemel & Aarde in het Polman’s Huis in Utrecht 4 jaar bij The White Room in Amsterdam. Aan dit restaurant in het NH Krasnapolsky hotel heeft Jacob Jan Boerma zijn naam verbonden.

Ze stelde voor Hemel & Aarde de wijnkaart samen en deed dit met speciale aandacht voor het land van haar eigen roots: Portugal.

In juli 2021 ging ze van Utrecht naar Leiden. In den Doofpot (IDD) is van Anton Verschelling, chef is Patrick Brugman. Ze laat weten dat Utrecht gewoon wat te ver voor haar was, waarmee ze de overstap verklaart.

Vaste opslag per fles

De wijnkaart van restaurant In den Doofpot (bekroond door Wine Spectator) bevat ongeveer 450 items uit alle windstreken van de wereld. De zaak werkt met een vaste opslag per fles, ongeacht de inkoopprijs. ‘Hoe mooier de wijn, hoe meer voordeel voor de gast’, aldus de ondernemer.

Isabel van Bueren

In den Doofpot - Leiden
Sommelier

Hemel & Aarde - Utrecht
Hoofd sommelier

The White Room – Amsterdam
Hoofd sommelier/assistent-maître

The Roast Room – Amsterdam
Sommelier

Bolenius Restaurant – Amsterdam
Sommelier