19 jarige koopt Restaurant Op de Hej

19 jarige koopt Restaurant Op de Hej
Vera Notermans

Chef-kok Frank van Wissen verkoopt zijn restaurant Op de Hej in het Limburgese St. Geertruid aan de 19-jarige Vera Notermans. Notermans kreeg deze week haar diploma zelfstandig werkend kok; op 31 oktober krijgt ze de sleutel van haar eigen restaurant.

Frank van Wissen (52) heeft het restaurant 20 jaar gerund. Hij neemt eerst even rust en gaat daarna kookworkshops geven en privé diners bij mensen thuis verzorgen.

De nieuwe eigenaar, Vera Notermans, krijgt 31 oktober de sleutel van het pand, gelegen op een plateau in Limburg tussen Mesch en Eijsden. ‘Ze neemt mijn huurcontract en de inventaris over. Het is zo leuk gegaan, Vera was leerling bij ons, heeft inmiddels haar diploma en gaat nu zelf ondernemen,’ zegt Van Wissen trots.

Notermans begon 2 jaar geleden in de keuken van Op de Hej, als bijbaan gevolgd door een stage. ‘Frank zei dat hij wilde stoppen en toen flapte ik eruit dat ik het dan wel over zou nemen. Eigenlijk als grapje. Het is mijn grootste droom, maar ik had niet gedacht dat deze al op mijn negentiende uit zou komen.’

Notermans was als klein meisje al bezig met bakken en koken. Samen met haar oma maakte ze ontbijtjes klaar voor de gasten in haar pension. ‘Ik weet nog goed dat oma altijd zei: Vera, alles moet perfect zijn. Van croissantje tot bestek. Alles moest tot in de puntjes verzorgd zijn.’ Op tv keek ze het liefst naar de programma's van Rudolf van Veen.

Restaurant Op de Hej

De naam van het restaurant blijft behouden, Notermans gaat wel een maand lang dicht om te moderniseren. In december gaan de deuren weer open. Van Wissen: ‘Natuurlijk heeft ze haar eigen visie en zal ze het anders gaan doen dan ik. Momenteel hebben we een Frank & Vera menu. Samen met haar ga ik naar de gasten toe om haar persoonlijk voor te stellen en het nodige uit te leggen over de gerechten. Zo werken we naar een soepele overgang.’

Notermans neemt personeelsleden mee over, maar zoekt ook nog versterking van het team, haar moeder Lianne gaat aan de slag als gastvrouw.

Lianne en Vera Notermans.

‘Met de verbouwing wil ik meer mijn eigen sfeer en visie neerzetten. Het interieur krijgt een industrieel tintje. Iets chiquer ook. Daarnaast komen er allemaal nieuwe borden. In de kwaliteit op het bord blijf ik Frank volgen met gerechten met een klassieke basis. Het is super spannend allemaal, maar ik heb er heel veel zin in.’