Dit zijn de winnaars van de JRE-Awards 2022

Dit zijn de winnaars van de JRE-Awards 2022

Restaurantvereniging JRE-Nederland heeft 30 november de awards voor 2022 uitgereikt. Er ging een bokaal naar de Gastvrouw van het Jaar, Restaurant van het Jaar en Chef van het Jaar. Wie vallen in de prijzen?

Gastvrouw van het Jaar

Ellen Kinkartz van restaurant Atelier in Gulpen is uitgeroepen tot Gastvrouw van het Jaar 2022 en wint daarmee een JRE-Award 2022. Kinkartz is sinds januari 1999 eigenaar en maitre/sommelier van Atelier in Gulpen.

‘Als sommelier laat ze haar gasten nieuwe stijlen en eerlijke smaken proeven. Ze werkt graag met regionale wijnen uit Zuid-Limburg en is altijd op zoek naar kleine, ambachtelijke boeren die bijzondere pareltjes produceren. Hierdoor kan ze haar gasten goed informeren en adviseren voor een goede wijn-spijscombinatie zodat het gerecht naar een hoger level getild kan worden’, klinkt de motivatie om Ellen Kinkartz deze prijs toe te kennen.

Chef van het Jaar

Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy in Epe is verkozen tot Chef van het Jaar 2022 door JRE-Nederland.

Vanaf februari 2018 is de talentvolle chef samen met Yasmina el Azzouzi eigenaar van Fizzy in Epe. ‘Chef heeft ervaring opgedaan bij onder meer De Librije in Zwolle, Het Koetshuis in Bennekom en Basiliek in Harderwijk. Chef en gastvrouw willen op een verrassende wijze de zintuigen van de gasten prikkelen. Op de kaart staan veel Nederlandse producten, die via internationale technieken op creatieve wijze worden gepresenteerd.’

Restaurant van het Jaar

Restaurant Lokaal van chef Bjorn Massop in Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem is bekroond tot Restaurant van het Jaar door de JRE.

‘Na veel ervaring te hebben opgedaan bij onder andere Het Jachthuis, De Zwethheul, Basiliek en De Echoput werd Bjorn Massop in 2017 benaderd door Kees Hensen (mede-eigenaar van Ruimzicht). Samen met lokale boeren selecteert Massop nu de mooiste producten uit het seizoen voor Lokaal en vertaalt deze naar moderne elegante gerechten.’

Lokaal kreeg in 2021 een Groene Michelinster.

JRE

Restaurateurs jonger dan 42 jaar kunnen lid worden van de JRE. Bij het bereiken van de leeftijd van 50 jaar worden ze erelid en krijgen de titel Membre d’Honneur.  Bij de club draait alles om delen, inspireren en stimuleren.