Holiday Inn Amsterdam verkocht

Holiday Inn Amsterdam verkocht

InterContinental Hotels Group PLC (IHG) heeft 24 hotels in Europa verkocht aan Westbridge Hospitality Fund LP. Daaronder bevinden zich twee hotels in ons land; het Crowne Plaza Amsterdam Schiphol en het Holiday Inn Amsterdam.

Dat meldt Ehotelier.com. De nieuwe eigenaar Westbridge is een investeringsgroep van Westmont Hospitality, een van IHG grootste franchisers. De verkoop levert IHG 352 miljoen euro op. De hotels zijn aan Westbridge verkocht met een franchisecontract voor 15 jaar.

De verkoop bevat de merken Crowne Plaza, Holiday Inn en Express by Holiday. De hotels zijn gevestigd op het Europese vaste land in onder andere België, Duitsland en Italië. De 24 hotels zijn totaal goed voor 4.903 hotelkamers. Het Crowne Plaza Amsterdam Schiphol telt 242 kamers. Holiday Inn Amsterdam is goed voor 256 kamers. Het grootste hotel is het Duitse Holiday Inn Munich City Centre met maar liefst 580 kamers.

De deal past in de strategie van IHC om steeds meer gebouwen af te stoten en zich meer te richten op de exploitatie van de hotels. ‘Deze deal is een significante stap in de transformatie van IHG. We focussen ons steeds meer op het managen en exploiteren van hotels. Het is hierbij belangrijk om te kiezen voor goede partners. Westmont Hospitality is een van IHG’s grootste franchisers en we zijn blij onze sterke relatie met hen uit te breiden’, aldus ceo Andrew Cosslett van InterContinental Hotels Group PLC.

General manager Christian Beek van het Crowne Plaza Amsterdam Schiphol zegt tevreden te zijn met de verkoop. ‘We blijven onder dezelfde vlag doorgaan. Alleen de eigenaar verandert. De verkoop is met als doel het hotel op termijn te verbouwen. Dat hebben we ook gezien bij hotels van Bilderberg. Maar daarover zal later meer bekend worden’, aldus Beek aan Zibb.nl/horeca.