Horecapersoneel het jongst; gemiddeld 34 jaar

Horecapersoneel het jongst; gemiddeld 34 jaar

Werknemers in de horeca zijn gemiddeld 34 jaar. Daarmee heeft de branche de laagste gemiddelde leeftijd. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Voor het eerst zijn onder de werkende mannen in ons land meer vijftigers dan dertigers.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceerde deze week cijfers over de arbeidsmarkt. De gemiddelde leeftijd van de werkzame bevolking was vorig jaar ruim 41 jaar, begin jaren ’90 lag dat dat nog op 36 jaar.

Horecapersoneel heeft gemiddeld de laagste leeftijd: 34 jaar. De meeste vergrijzing is te vinden bij het openbaar bestuur en in het ambtenarenapparaat.

Werknemers in de landbouw en de visserij hebben met 44 jaar de hoogste gemiddelde leeftijd. Ook leraren, ambtenaren en bestuurders zitten met 43 jaar boven het gemiddelde.

De bevolking als geheel vergrijst en daarmee ook de werkzame beroepsbevolking. Daar komt bij dat de arbeidsdeelname van met name vrouwen tussen de 50 en 65 fors is gestegen. Dat was in 1990 35 procent en vorig jaar 60 procent.