Hellingman koopt nooit gestart Spirit Inn & Suites

Hellingman koopt nooit gestart Spirit Inn & Suites

De Hellingman Groep, eigenaar van de Amsterdamse hotels HEM Hotel Amsterdam en HEM Hotel Prins Hendrik, heeft het nog nooit geopende Spirit Inn & Suites in Zaandam gekocht. Daarmee is een comeback van de vanuit Zwitserland opererende oud Golden Tulip-topman Hans Kennedie van de baan.

De Hellingman Groep neemt het voormalige KPN-gebouw in Zaandam over van Trinca, zo meldt het Noordhollandsdagblad op haar site. In mei gaat het hotel open onder de naam Zaan Inn Hotel.

Met de beoogde opening lijkt een einde te komen aan een lange tijd van onduidelijkheid. Aanvankelijk zou Spirit Inn & Suites er als exploitant in 2011 de deuren openen. Maar de afbouw van het hotel lag geruime tijd stil door problemen. In december 2011 liet Hans Kennedy in een korte telefonische reactie aan MissetHoreca.nl weten niet uit te sluiten dat de opening er niet gaat komen.

Het vermoeden van Kennedy blijkt bewaarheid te worden. Daarmee is de comeback van Kennedy van de baan. Na het faillissement van Golden Tulip werkte Kennedy aan de bouw van een nieuwe keten. Een van de hotels daarbij zou het Spirit Inn & Suites moeten worden in Zaandam.

Het nieuwe Zaan Inn Hotel krijgt 102 kamers, een terras en twee restaurants. Eén van de eetgelegenheden wordt een barbecuerestaurant. Het andere restaurant een à la carte restaurant.

Eigenaar Remco Hellingman is met zijn Hellingman Groep eigenaar van twee hotels in Amsterdam. Met de start van Zaan Inn Hotel in Zaandam wordt het zijn derde hotel in de regio Amsterdam.