Coen Masselink vertrekt bij Kurhaus

Coen Masselink vertrekt bij Kurhaus

Coen Masselink verlaat het Kurhaus. Het grote hotelnieuws is dinsdagmiddag door Masselink aan de internetredactie van Misset Horeca bevestigd. Directeur Masselink verlaat het bekende horecabedrijf per 1 augustus. Over zijn nieuwe plannen is Masselink terughoudend.

Dinsdagmiddag zijn medewerkers en de ondernemersraad van het Kurhaus op de hoogte gebracht van het spectaculaire nieuws. Masselink zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. ‘Ik ben 54 jaar. Vorig jaar hebben we met het Kurhaus een recordjaar gehad. Ik ben nu toe aan een nieuwe uitdaging’, aldus Masselink aan de internetredactie van Misset Horeca.

Buitenland

Masselink wil vooralsnog weinig kwijt over zijn nieuwe uitdaging. ‘Ik kan wel melden dat het een uitdaging wordt in het buitenland en dat ik de Steigenberger Groep verlaat. Eind december heb ik gezegd dat ik in 2007 een nieuwe uitdaging wil aangaan’. Het is nog onduidelijk wie de opvolger wordt van Masselink.

Coen Masselink werkt meer dan zestien jaar voor het Kurhaus. Eerst een periode in het eerste deel van de jaren tachtig van de vorige eeuw. Hij begon er zijn carrière aan de front office. Later vanaf 1999 tot aan de dag van vandaag als directeur.

22,5 miljoen euro

Het Kurhaus was vorig jaar goed voor een jaaromzet van 22,5 miljoen euro. Dat is ruim 8 procent meer dan in 2005. Dat blijkt uit de onlangs verschenen Misset Horeca Top-100, de ranglijst van grootste horecabedrijven.

Masselink over de eerste reacties op zijn aanstaande vertrek en de hoogtepunten uit zijn Kurhaus-tijdperk: