Nieuwe initiatieven op Horecava 2010

Nieuwe initiatieven op Horecava 2010

Onder het motto 'Raak Verrast' presenteert de komende Horecava volop nieuwe initiatieven. Zo is er het Kennisterras, waar brancheorganisaties voor het eerst hun krachten bundelen. Nieuw zijn ook de wereld Fastservice, het Hygiëneplein en het Duurzaamheidsplein.

Op de Horecava, van van 11 tot en met 14 januari in Amsterdam RAI, zijn tien hallen gevuld met 550 exposanten. Negen belangenorganisaties presenteren zich samen op het Kennisterras. Deelnemers zijn onder andere Koninklijke Horeca Nederland, SVH, Koksgilde/Gastvrijheidsgilde en Bedrijfschap Horeca en Catering.

Bezoekers ontmoeten hier helden en toppers uit de horeca. Elke dag is er drie keer een Meet & Greet met de Meest Markante Horecamanagers, oud-winnaars van de Gouden Koksmuts, Meesterkoks en de winnaar van de meest gedraaide nederpophit.

Fastservice

Naast de werelden Buiten, Hotel en Nachtleven is er de nieuwe wereld Fastservice. Alle leveranciers staan in twee hallen bij elkaar. Nieuw is ook het Duurzaamheidsplein. In dat kader vindt ook de Verkiezing Meest Duurzame Fastservicebedrijf plaats en er is een debat met toppers uit de Cafetaria Top 100 door het vakblad Snackkoerier.

De 50ste Gouden Koksmuts krijgt een extra feestelijk tintje. De Gildes organiseren ook de bekende wedstrijden voor het meest gastvrije bedrijf in Nederland, de beste gastvrouw/heer, de beste kastelein en kookwedstrijden voor de combinatie leermeester-leering en jonge koks.

Nieuwe keukens

Met de nieuwe wedstrijdkeukens kunnen bezoekers tussen de koks doorlopen en ze goed op de vingers kijken. De Lekkerste Broodjes krijgen een facelift. Finalisten moeten gelijktijdig hun broodjes bereiden, wat de wedstrijd voor het publiek nog spannender maakt.

Ook nieuw is het Hygiëneplein. Bezoekers vinden er schoonmaakmiddelen, toiletinnovaties en oplossingen voor optimale hygiëne in de keuken.

De Horecava Innovation Award looft een speciale award uit voor de ‘meest innovatieve awardwinnaar’ uit de afgelopen tien jaar.

Tijdens de eerste drie dagen van de Horecava vindt weer het wijnevenement Wine Professional plaats. En op woensdag 13 januari is de HotelloTop.