Kranenborg nooit in de prijzen

Kranenborg nooit in de prijzen

Topkok Robert Kranenborg van restaurant Vossius in Amsterdam bekende tijdens de uitreiking van de Horecava Innovation Awards, maandag in de RAI, dat ...

Als praktijkman stelde Kranenborg overigens vast dat de industrie als het om innovatie gaat veel te weinig z’n oor te luisteren legt bij de mensen uit de praktijk. Hijzelf wordt bijvoorbeeld niet om advies gevraagd door fabrikanten. Door die houding draaien ze te veel rond in hun eigen wereldje.

Ten overstaan van juryvoorzitter Karel de Vos vertelde Kranenborg dat zijn eerste Vossius-jaar bepaald niet makkelijk is geweest. Aan het zelfstandig ondernemerschap valt hem vooral tegen dat hij geen beroep kan doen op ondersteunende afdelingen, zoals hij dat in het Amstel Hotel, waar hij voorheen werkte, wel kon. ‘Tja, dan merk je dat er heel veel tijd gaat zitten in het bespreken van partijen en dergelijke.’

Ondanks de economische malaise verwacht Kranenborg een lichte toename van het fenomeen private dining. Zakenmensen willen graag zichzelf en hun cliëntèle blijven verwennen, maar intussen ook zaken doen. Kranenborg zei bij de start van zijn bedrijf vooral te hebben geprofiteerd van de Van Gogh/Gauguin-tentoonstelling in het Van Gogh Museum vlakbij zijn zaak.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.