Beluga aan kop in SpecialBite

Beluga aan kop in SpecialBite

Beluga is het meest bijzondere restaurant van ons land. De Maastrichtse topzaak van chef-kok Hans van Wolde staat nummer één in de jongste uitgave van ...

Nummer twee in de lijst is De Kas. Het Amsterdamse restaurant schoof één plaatsje op. Op drie staat Puck uit Den Haag. Vorig jaar stond dit restaurant nog op plaats negentien. Restaurant Chocolat in Breda completeert de top-5. Driesterrenzaak De Librije stijgt van dertien naar twaalf en collega-Michelinstergrossier Parkheuvel vinden we pas terug op plaats 44. Vorig jaar stond de topzaak van Cees Helder nog op plaats 31.

Restaurant Groenland in Driebergen en Goesting in Utrecht behoren tot de grote verliezers in de top van de ranglijst. Goesting daalde van plaats acht naar veertien en Groenland kelderde van een fraaie vijfde plaats naar de zeventiende stek. Ook Lambermon’s in Haarlem moet met vier plaatsen lager op nummer tien een stapje terug doen.

Nieuwkomers in de top van de ranglijst zijn Marius in Amsterdam (8), Proef in Rotterdam (9) en Cuisine Savoureuse in Zuidland (19). Verder stegen het Rotterdamse Zeezout (van 43 naar 11), Oud Sluis (van 21 naar 13) en Wox in Den Haag (van 22 naar 16) erg snel.

SpecialBite is een jaarlijkse uitgave met een beschrijving en fotografie van de 501 meest bijzondere restaurants van Nederland en Antwerpen. Het blad is vanaf 9 november voor 6,95 euro te koop bij de grote kantoorboekhandelbedrijven. De bijzonderheid van de restaurants wordt bepaald door hun interieur, locatie en de kwaliteit van eten.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.