Cees Helder onthult grootste blunder

Cees Helder onthult grootste blunder

Cees Helder heeft in zijn tijd als driesterrenkok een medewerker van Michelin geschoffeerd in zijn restaurant Parkheuvel. Helder stelt dat een geageerde ...

De gepensioneerde kok biecht zijn mispeer op in de nieuwe Lekker. Cees Helder bekent zijn blunder op de vraag of hij ooit kwaad is geworden op een gast. ‘We hadden net onze derde ster. De zaak zat tot de nok toe vol, veel stress. Rosalie zei: “Die mensen daar-en-daar zijn niet tevreden, het vlees is niet goed”. Vlees niet goed?’.

Opgefokt

Helder vervolgt: ‘Onzin! Ik deed mijn schort strak om en zou wel effe naar die tafel gaan. “U vond het niet helemaal naar wens?” zei ik, net iets te opgefokt. “Nee? Nou, ik vind het vlees wél goed, maar weet u wat, ik ga gewoon iets anders voor u maken”.’

Nierafwijking

Daarop vertelde de gast Helder waarom hij naar Parkheuvel was gekomen. “Mijn zoon heeft een nierafwijking. Ik heb hem een nier afgestaan. Dat gedenken wij elk jaar en deze keer wilde ik het met u vieren.” Ik kon wel door de grond gaan’, vervolgt Helder.

Jezusmina

Helder: ‘Bij de deur gaf hij zijn kaartje. Bleek hij een werknemer te zijn van de bandenfabrikant Michelin. Ik ging kapot. Jezusmina. Ik vond het zo erg. Ik neem het mezelf nog kwalijk. Een dieptepunt in mijn carrière. Ik zat fout. Verdomme! Ik zat fout! En dan bij zo’n man’.

Zie ook:

Michelin verrast door Cees Helder

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.