Grappige 'Swedish Chef' is terug

Grappige 'Swedish Chef' is terug

Meubelketen Ikea wekt de legendarische kok 'Swedish Chef' uit de Muppet Show tot leven. Het Zweedse concern zegt de inspiratie tot de legendarische pop te hebben opgespoord en zet de chef al enige tijd in het Verenigd Koninkrijk in bij de verkoop van keukenbenodigdheden.

'Hursdy burdy buu', wie vroeger de Muppet Show heeft gezien die kent de verwarde Zweedse kok met zijn rare taaltje. Volgens Ikea was de pop echter gebaseerd op een échte persoon, de jonge Zweedse kok Lars Bäckman.

Tijdens een ochtendprogramma op de Amerikaanse televisie was hij zo nerveus dat hij een rare mix van Engels en Zweeds begon te spreken. Eerst tot verwarring van het publiek, daarna begon iedereen echter te lachen.

Bäckman was de baas in de keuken bij de filmstudio 20th Century Fox. Schijnbaar had een medewerker van de studio het incident in het programma onthouden en zo is de Swedish Chef in de Muppet Show ontstaan. Dat beweert Ikea in ieder geval op de speciale website.

Of het allemaal waar is, wordt niet duidelijk. De website is echter vermakelijk met onder meer een paar kookcursussen van Bäckman. Uiteindelijjk is het doel echter het verkopen van keukenbenodigdheden. Dit gebeurt door een link naar de site van Ikea waar het assortiment keukens, keuken- en tafelbenodigdheden te vinden is.