Restaurants Braakhekke in gevaar

Restaurants Braakhekke in gevaar

De Amsterdamse restaurants Le Garage en En Pluche van Joop Braakhekke worden met sluiting bedreigd. Een buurman van de restaurants stelt dat de vergunningen niet in orde zijn en dat de eetgelegenheden voor overlast zorgen in de buurt. Braakhekke is woedend en spreekt over pesterijen.

De rel rond Braakhekke wordt gemeld door De Telegraaf. Achterbuurman en advocaat Rob IJsendijk heeft ontdekt dat de gemeente een fout heeft gemaakt bij het verstrekken van de exploitatievergunning voor Le Garage en En Pluche. Volgens IJsendijk staat er in de vergunning dat het om alcoholvrije restaurants gaat.

Verder klaagt IJsendijk over geur- en geluidoverlast. IJsendijk zegt namens meerdere buurtbewoners te spreken. Tenslotte hebben de buurtbewoners genoeg van de parkeerhulpen van Braakhekke, die de auto’s van gasten in de wijk parkeren, aldus IJsendijk.

Braakhekke is woedend over aantijgingen van IJsendijk. ‘Pesterij. Zeuren van iemand die op het platteland moet gaan wonen. Wat stinkt er hier? We branden de suiker op de crème brûlée, maar dat ruikt juist heerlijk. De afvoerpijpen gaan hoog de lucht in. Naast de Hoogovens wonen is volgens mij erger’, aldus een boze Braakhekke in De Telegraaf.

Het foutje in de vergunning lacht Braakhekke weg. ‘Alcoholvrij? Dat zou betekenen dat we al zestien jaar illegaal alcohol schenken. Stank? Geluid? Geloof me: iedereen is hier geweest, van de milieudienst tot de brandweer en alles is in orde. Ik heb mijn vergunning gekregen en dan is voor mij het boek dicht’.

Een verzoeningsgesprek tussen Braakhekke en IJsendijk zit er volgens de bekende kok voorlopig niet in. ‘Ik krijg opeens een brief van zijn advocaat. Ze zoeken het maar uit. Als ik voor de rechtbank moet verschijnen, dan zal ik komen’, aldus Braakhekke. IJsendijk is inmiddels een bezwaarprocedure tegen de verstrekte exploitatievergunning gestart.