Beslag op woningen Joop Braakhekke

Beslag op woningen Joop Braakhekke

De bekendste kok van Nederland, Joop Braakhekke, wordt mogelijk dakloos. Een zakenman heeft beslag laten leggen op twee woningen van Braakhekke. Braakhekke zou een miljoen euro verschuldigd zijn aan de Drentse zakenman Paul Langendijk.

Dat meldt Trouw.nl. De beslaglegging is uitgevoerd door de curator van Langendijk. Langendijk, die failliet is, leende Braakhekke in de jaren negentig een geldbedrag, waarmee Braakhekke restaurant Le Garage in Amsterdam kon starten.

De schuld zou inmiddels zijn opgelopen tot een miljoen euro. De curator van Langendijk heeft daarom beslag laten leggen op een woning in Amsterdam en een woning in het Friese Hindelopen, waar de 94-jarige moeder van Braakhekke woont.

Braakhekke laat op Trouw.nl weten zich niet druk te maken over het beslag. ‘Ik maak me geen zorgen. Ik heb het uit handen gegeven.’ Braakhekke heeft Kalff en Katz Advocaten ingeschakeld.

Braakhekke bezit in Amsterdam twee restaurants: Le Garage en En Pluche. Eerder dit jaar liet hij weten de zaken binnen een jaar of vijf van de hand te doen.

Joop Braakhekke is een van de bekendste koks van Nederland. De bekendheid van Braakhekke kreeg vooral gestalte toen hij als ‘kookgek’ verscheen op televisie. In de branche wordt hij alom geprezen voor zijn inzet het imago van de horeca op te poetsen.

Zie ook