Cees Helder werkt aan comeback

Cees Helder werkt aan comeback

Een sensationele terugkeer van Cees Helder als kok lijkt aanstaande. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een comeback van de gepensioneerde Rotterdamse driesterrenkok. Helder, voor velen een van de grootste Nederlandse koks aller tijden, bevestigt in onderhandeling te zijn om weer te gaan koken in Rotterdam.

Cees Helder werd de afgelopen dagen nadrukkelijk in verband gebracht met Palazzo, het culinaire topevenement in een grote spiegeltent waarbij eten en entertainment samengaan. Palazzo wil na Amsterdam, waar Ron Blaauw kookt, nu ook in Rotterdam een spiegeltent opzetten.

Helder bevestigt de onderhandelingen. 'Maar er is nog niets concreet. Palazzo wil graag naar Rotterdam en daar praten we over. Een paar maanden geleden heb ik hierover voor het eerst gesproken', aldus Helder in een summier antwoord.

Spectaculair

Directeur Rik Gemser van Palazzo bevestigt eveneens dat er gesproken wordt met Helder. Inhoudelijk wil Gemser niet ingaan op de zaak. Ook over de locatie waar Palazzo Rotterdam moet komen is nog geen duidelijkheid. Gemser laat weten over een week op vier meer te kunnen melden.

Wanneer de aanstelling van Helder bij Palazzo Rotterdam rond komt, is er sprake van een spectaculaire comeback van de topkok. Helder verkocht in mei 2006 zijn driesterrenrestaurant Parkheuvel aan Erik van Loo. Hij ging na jaren van hard werken genieten van zijn oude dag waarbij hij zich vooral richtte op zeilen met zijn vrouw Rosalie.

VLAG

Gaandeweg stond hij voor steeds meer functies in de branche open. Enkele maanden geleden werd hij benoemd tot nieuwe voorzitter van Les Patron Cuisiniers. Ook is Helder betrokken bij de vorig jaar opgerichte Vereniging Les Amis Gastronomiques (VLAG), een club die zich inzet voor het behoud van normen en waarden van het ambachtelijke restaurateurvak.