Omar Dahak naar Hof van Saksen

Omar Dahak naar Hof van Saksen

De voormalige sterkok Omar Dahak gaat aan de slag bij het luxe bungalowpark Hof van Saksen in het Drentse Nooitgedacht. Dahak, die in het verleden een ster kookte bij 't Nonnentje in Harderwijk wordt verantwoordelijk voor alle horecaconcepten met uitzondering van sterrestaurant Cour du Nord.

Dahak zwaait vanaf 1 mei in de functie van executive chef de scepter over buffetrestaurant Al Fresco, Italiaans restaurant Coccinella, het Grand Café, kinderrestaurant De Brink en snackbar Rapido.

‘Mijn taak is de concepten duidelijker te omlijnen. Er moet meer worden samengewerkt op het gebied van het inzetten van personeel en het werken met leveranciers’, aldus Dahak.

Dahak vertrok in november 2006 bij ’t Nonnetje. Daarna was hij heel ver met het opzetten van twee restaurants in een jachthaven in Almere. Maar het plan mislukte met een juridische nasleep als gevolg.

Streekproducten

Vervolgens probeerde hij met een compagnon een restaurant te beginnen aan de boulevard in Harderwijk. Ook dit liep niet uit op een succes. ‘Door de crisis werden banken terughoudender, dus het werd te risicovol om te starten. In twee jaar tijd ben ik juridisch net zo wijs geworden als twintig jaar daarvoor’.

Via de voormalige general manager van De Sparrenhorst en nu gm bij Hof van Saksen, Joost Ligthart, werd hij gebeld voor een baan in Drenthe. ‘Met Hof van Saksen is een klik. Mijn doelstelling is voor lange termijn te blijven. Misschien dat we met Coccinella voor een Bib Gourmand kunnen gaan. Verder gaan we aan de slag met streekproducten zoals Drents weidevlees en geitenkaas van een boerin uit Rolde.’