Complete metamorfose voor sterrestaurant 't Nonnetje

Complete metamorfose voor sterrestaurant 't Nonnetje

Restaurant 't Nonnetje in Harderwijk is volledig verbouwd. Zowel het in- als exterieur van het met één Michelinster bekroonde restaurant is onder handen genomen. Gevolg is dat de sfeer volgens eigenaar Robert-Jan Nijland nog beter is. 'En bij een betere sfeer besteden gasten meer'.

Nijland greep de afgelopen zomervakantie aan om zijn elf jaar geleden gestarte restaurant 't Nonnetje aan de Vischmarkt in Harderwijk volledig te verbouwen. Hij investeerde voor bijna honderd duizend euro aan het interieur, de toiletgroep, het exterieur en het terras.

‘De reacties zijn overweldigend. Het is een complete metamorfose, die goed aanslaat. De setting is iets rustiger met iets meer klasse. Het totaalconcept is een tikkeltje eleganter en chiquer. De sfeer in de zaak is heel belangrijk. Bij een prettige sfeer besteden gasten beter’, aldus Nijland.

Chef komt los

Voor Nijland betekent de verbouwing dat de kwaliteit van het eten beter wordt. ‘Mijn chef Michel van der Kroft komt nu echt los. Hij wil naar nog meer verfijning werken. Die jongen heeft veel in zijn mars’.

Verbouwen in lastige tijden betekent dat je moet beschikken over een flink portie lef. ‘Het is heel prettig dat ik in deze beroerde tijd de zaak vol heb. We gaan ook nu door met ons menu De Verleiding, een driegangenmenu voor dertig euro. Verder zijn we een spaarkaartactie gestart met vier andere restaurants hier op het plein. Als je overval een keer bent geweest en de spaarkaart vol heb, krijg je een blinde enveloppe met een dinercheque.’

Mooie opbouw

Nijland laat weten niet actief bezig te zijn met het aansluiten bij een restaurantvereniging, maar heeft wel zo zijn voorkeur. ‘Ik sta open voor de Alliance. Een lidmaatschap is een absoluut visitekaartje en een grote eer. Maar ik ben vooral bezig met het verder doorontwikkelen van mijn bedrijf. Ben nu elf jaar bezig en constateer een mooie opbouw’.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.