Het idee achter het plan is zowel praktisch als gastvrij. Gasten kunnen met hun eigen auto naar het restaurant komen en tijdens het diner rustig een wijnarrangement nemen. Na het diner nemen ze een taxi terug en Culinaire Verwennerij Bij Jef zorgt ervoor dat de auto ’s morgens vroeg weer op de stoep staat.
De service is gratis voor gasten, en de chauffeur deponeert de sleutels in een brievenbus of op een vooraf afgesproken plek.
Chef-kok Jef Schuur ziet de taxiservice als een goede aanvulling. ‘Gasten gaan bij ons voor een culinaire belevenis. Ze verwachten een meergangen menu met pure gerechten. Geraffineerd tot in de kleinste finesses.’
Volgens de chef moet de gastvrijheid van een sterrenrestaurant verder gaan dan het voorschotelen van eigentijdse variaties. ‘Je wilt mensen een complete avond uit bezorgen. Zo’n service geeft wat extra’s: iedereen aan tafel kan ontspannen meegenieten van de beste wijnen, die recht doen aan de subtiele smaak van elk gerecht.