Palazzo met Cees Helder in Rotterdam

Palazzo met Cees Helder in Rotterdam

Het culinaire evenement Palazzo komt ook in Rotterdam. Topchef Cees Helder, die jarenlang driesterrenrestaurant Parkheuvel in de havenstad runde, is aangesteld als culinaire leider van Palazzo Rotterdam.

De spiegeltent van Palazzo staat vanaf november dit jaar gedurende het winterseizoen bij de hoofdingang van Ahoy. In de tent gaat het om een combinatie van theater en sfeervol dineren op hoog niveau. Palazza is al zeven jaar actief in Amsterdam en werkte daarbij onder meer samen met Ron Blaauw en Herman den Blijker.

In een reactie laat Helder weten dat enkele jaren na de verkoop van zijn restaurant zijn handen weer begonnen te jeuken. ‘Ik vind het ontzettend leuk om deze samenwerking aan te gaan en heb enorm veel zin om Palazzo in Rotterdam op de kaart te zetten. Daarnaast vind ik het als Rotterdammer fantastisch dat zo’n prestigieus project als Palazzo onze stad komt verrijken’.

Algemeen directeur Rik Gemser van Palazzo zegt al een tijdje met het idee te lopen om Palazzo naar Rotterdam te brengen. ‘Cees Helder is de Johan Cruyff van de culinaire wereld en we zijn dus zeer vereerd dat hij de chef-kok van Palazzo Rotterdam wordt. We zien het als een enorme uitdaging om voor het eerst in ons bestaan twee Palazzo’s tegelijkertijd in Nederland te presenteren’.

Drie jaar geleden was er al sprake van een eventuele komst Palazzo naar Rotterdam. Cees Helder staakte toen na enige tijd de onderhandelingen vanwege een contractuele afspraak dat hij minimaal drie jaar na de verkoop van Parkheuvel geen grote culinaire projecten zou doen in Rotterdam.