AF&BM laat leden broodbakken en theeproeven

AF&BM laat leden broodbakken en theeproeven

De eerste themabijeenkomst dit jaar van netwerkclub AF&BM stond in het teken van 'Voeding en Dranken'. In het Miele Inspirience Centre in Vianen kregen de leden verschillende workshops voorgeschoteld, zoals broodbakken, chocolade verwerken en theeproeven.

Het was de aftrap van de serie van vijf themabijeenkomsten die de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) elk jaar voor haar leden organiseert. In het Miele Inspirience Centre liet de netwerkorganisatie haar leden in vier workshops kennismaken met het thema 'Food & Beverage'.

Voeding en dranken
Edwin Klaasen, eigenaar van Desemenzo, gaf een kijkje in de bakkerskeuken. Tijdens de workshop mocht iedereen zelf de handen uit de mouwen steken om brood te kneden. Klaassen wil door de deelnemers zelf het deeg te laten voelen, de passie voor zijn vak op een andere manier overbrengen.

Er wordt in de horeca al geruime tijd gekookt met thee. Theesommelier Robert Schinkel combineerde thee echter met drank en presenteerde een cocktailproeverij begeleidt met kaas. Volgens Schinkel is thee en kaas de ultieme nieuwe combinatie.

Chocolade smelten

Tijdens de workshop van Chef Patissier Remy Rombouts, kreeg iedereen uitleg over hoe je chocolade het beste kan verwerken. Deelnemers kregen de kans om zelf chocolade te smelten en daar de beste bonbons van de maken.

De laatste workshop bestond uit een lezing van Jan Doorn van versvishandel Jan van As. Doorn benadrukte dat er verduurzaamd moet worden. Als uitgangspunt neemt hij dat de ideale vangst- en eetseizoen gevolgd moet worden en het paarseizoen moet gerespecteerd worden.

Leden
Voorafgaand aan de themabijeenkomsten vond de Algemene Leden Vergadering plaats. Voorzitter René Giel verklaarde dat de AF&BM graag naar de 150 leden toe wil.

De volgende themabijeenkomst vindt plaats op 21 april. Het thema zal zijn Netwerken en Communicatie.

Bekijk hier de fotoreportage van de workshops.