Nederlandse kok 'Beste chef van de Bosporus'

Nederlandse kok 'Beste chef van de Bosporus'
Facebook Rudolf van Nunen

De Nederlandse kok Rudolf van Nunen (60) is in Istanbul, door de lezers van het uitgaansblad Time Out Istanbul, uitgeroepen tot de 'Beste chef aan de Bosporus'.

Dat meld het Algemeen Dagblad woensdag. Voor de kok die in Istanbul woont, is het een bevestiging dat zijn nieuwe restaurant 'Rudolf' in de smaak valt. Van Nunen kocht, samen met zijn Turkse partner, het monumentale pand uit 1875.  Na een grondige renovatie werd het een luxe boetiekhotel dat onderdeel is van de Morgans Hotel Group. Op de begane grond opende eind 2014 het restaurant de deuren.

Keuken

Over Van Nunen wordt gezegd dat hij de Turkse, Aziatische en Franse keuken kent en hij de ingrediënten op een moderne manier weet te verwerken. Ook wordt lovend gesproken over de wijnen van Van Nunen. Deze werden bekroond in Parijs, Israël en de Verenigde Staten.

Voorzitter

Naast kok is Nunen ook de voorzitter van de jaarlijkse culinaire wedstrijd voor Turkse koks die zich proberen te kwalificeren voor de internationale wedstrijd Bocuse d'Or in Lyon.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.