€1675 voor hotelkamer tijdens inauguratie Trump

€1675 voor hotelkamer tijdens inauguratie Trump

Reizigers die op 20 januari in Washington D.C. een hotelkamer willen huren moeten rekening houden met torenhoge prijzen voor een hotelovernachting, meldt hotelprijsvergelijker Trivago. Afgelopen nacht stegen de prijzen al tot gemiddeld €977. Voor komende nacht zijn de hotels nog duurder; gemiddeld €1675 voor een nachtje slapen.

Mensen op 20 januari in Washington D.C. vertoeven, moeten voor een hotelovernachting een stuk dieper in de buidel tasten dan anders, meldt Trivago. Vanwege de inauguratie van Donald Trump zitten de hotels behoorlijk vol. Het hotelaanbod is momenteel 79% lager dan gebruikelijk is. Het Trump Hotel in Washington biedt online in ieder geval geen kamers meer aan.

Stijging van 780 procent

PrijsDe hotelprijs voor de vrijdag, één week voor Inauguration Day, lag op gemiddeld €190. Afgelopen nacht, de nacht voor de inauguratie lag deze op €977 en op Inauguration Day zelf stijgt deze verder naar gemiddeld €1675 per kamer per nacht; een stijging van maar liefst 780%. Men betaalt in Washington D.C. gemiddeld dus €1485 meer dan normaal. Hotels dichtbij Capitol Hill, waar de inauguratie plaatsvindt, zijn nog duurder; hotels tot 4 km afstand kosten gemiddeld €1952.