Jägermeister neemt na 80 jaar afscheid van ronde fles

Jägermeister neemt na 80 jaar afscheid van ronde fles

De ronde fles van Jägermeister is per maart 2018 verleden tijd. De Duitse likeur streeft naar uniformiteit wereldwijd en de ronde fles werd enkel nog voor de Nederlandse markt geproduceerd. Vanaf maart gaat ook ons land over op de vierkante fles.

De ronde fles Jägermeister wordt op dit moment voornamelijk nog gebruikt in de horeca; in retail is de fles al goeddeels vervangen door de vierkante variant.

Alleen Nederland níet vierkant

De Duitse likeur-fabrikant zegt de stap te nemen ten behoeve van wereldwijde uniformiteit. De vierkante fles -in verschillende formaten- is wereldwijd de norm. Als laatste van alle landen verdwijnt de fles nu ook uit Nederland.

Consistente merkbeleving

Kas Knikkink, brand manager: 'We werken toe naar een consistente merkuitstraling. Onze doelgroep dient, waar ook ter wereld, een herkenbare merkbeleving krijgen. De vierkante fles is één van de belangrijkste drijvers daarvoor.'

Jägermeister in vriezer

JägermeisterWat ook een reden is voor de aanpassing: de ronde fles belandt in horecagelegenheden vaak in het traditionele flessennest, de plek om om dranken op koelkast-temperatuur te krijgen. Jägermeister hoort volgens de fabrikant echter in de vriezer en geserveerd te worden op -18 graden.

Ronde fles tot eind februari verkrijgbaar

Horecaondernemers worden op de hoogte gesteld door de verschillende groothandels Daarnaast wordt de boodschap gecommuniceerd via stickers op dozen met ronde flessen. Liefhebbers van de ronde fles kunnen nog tot eind februari hun slag slaan.