De Toren stoot door naar plek 2 in Café Top 100 2018

De Toren stoot door naar plek 2 in Café Top 100 2018

De Toren in Heeswijk-Dinther weet van geen wijken. Na twee zevende plekken in de afgelopen twee Café Top 100-edities, weten Jeroen en Mieke van den Broek en hun team, de continuïteit te waarborgen en zelfs te verbeteren. Het levert hen een tweede plek op in de Café Top 100 2018. 'Zoals je hier begroet wordt en welkom geheten: zo wil je ontvangen worden.'

De Café Top 100 2018 kent een paar mooie cafés natuurlijk in de lijst. Maar weinigen zijn zo consequent goed als De Toren in Heeswijk-Dinther. In 2016 debuteerde de zaak van Jeroen en Mieke van den Broek op plek 7, de hoogste nieuwe binnenkomer toentertijd. Dat kon een toevalstreffer zijn, maar eenzelfde notering een jaar later, liet zien dat ze het hier blijkbaar heel goed doen.

Dat blijkt dit jaar maar eens te meer. Na twee uitmuntende rondes waarin het bedrijf bezocht werd door vakjuryleden en mystery visitors, ging dit jaar voor het eerst ook de hoofdjury langs. Dat bedrijf wilde ze wel eens met eigen ogen zien. Het werd een fantastisch bezoek, waarbij de ondernemers en hun team aantoonde een topcafé te zijn.

Zilver in de Café Top 100 2018

Vanaf het eerste moment van ontvangst, tot aan het gesprek met de ondernemers en teamleden en het kijkje achter de schermen. Het was de hoofdjury duidelijk: hier staat een dijk van een zaak. Hier is over alles nagedacht: van zalenverhuur en catering tot aan planning, bedrijfsvoering en productkeuzes. Niets gebeurt hier toevallig en alles (nou ja: heel erg veel) gaat hier goed.

Wat alleen al te denken van de transformatie zo'n zes jaar geleden. Klassiek bruincafé (met biljart) met vooral een mannelijk publiek, wordt modern borrel- en eetcafé met een gevarieerde en zeer brede doelgroep. Nee, hier weten ze wel wat ze doen. Maar het belangrijkste in dit geval: de caféfunctie blijft leidend.

'We willen geen restaurant zijn', aldus Jeroen en Mieke van den Broek. Dat hen gelukt is die omslag te maken zonder dat het ten koste zou gaan van de caféfunctie, dat blijkt wel uit deze lijst. Na twee zevende plekken nu een zilveren notering. Het is niet meer dan terecht. De Toren is een écht café, een topcafé.

DE GEHELE CAFE TOP 100 VAN 2018