Eigenaar wijnbar Wijn bij Stijn opent visrestaurant Het Viswijf

Eigenaar wijnbar Wijn bij Stijn opent visrestaurant Het Viswijf

Stijn Kuijpers, eigenaar van Wijn bij Stijn, opent een tweede zaak in Den Bosch. Een visrestaurant met de naam Viswijf. 'Wij missen hier een zaak waar je ook 's avonds goede vis kunt eten.'

Samen met Hanneke Hanekamp - nu bedrijfsleider bij Wijn bij Stijn - opent hij Het Viswijf. In het restaurant willen ze vis toegankelijk maken. 'We laten bij Wijn bij Stijn zien dat wijn helemaal niet chique en elitair hoeft te zijn, dit gaan we bij Het Viswijf doen met vis.' Om het nieuwe restaurant te openen is een crowdfundingcampagne gestart op CrowdAboutNow.

Het Viswijf opent in het centrum van Den Bosch aan het Jeroen Boschplein. Het wordt een visrestaurant zonder poespas. Kuijpers en Hanekamp willen de beste vis naar Den Bosch halen: 'De vis halen we iedere dag vers bij onze visboer in Yerserke. Het wordt 's nachts gevangen, wordt 's ochtends héél vroeg bij hen geleverd zodat wij daar vervolgens een keuze uit kunnen maken en zo de beste producten van dat moment naar Den Bosch kunnen halen. Zo wordt het echt een visbar met Brabantse gemoedelijkheid en verse vis uit Yerekse.'

Vis op het ijs

In Het Viswijf worden van de vis uit Yerseke mooie gerechtjes gemaakt, maar er komt ook dagelijks verse vis op het ijs te liggen. Zo kun je je eigen vis uitkiezen en zelf bepalen hoe deze bereid wordt.

Crowdfunding

Om Het Viswijf te openen zijn de twee initiatiefnemers een crowdfunding gestart. Op woensdag 5 juni 2019 stond de teller al op ruim 93.000 euro. Doel is om uiteindelijk €200.000 euro op te halen via crowdfunding.

Over Wijn bij Stijn

Wijn bij Stijn werd in 2017 verkozen tot ‘Wine Bar of the Year 2017’ . De jury vermeldde over de zaak van Kuijpers: ‘Wijn bij Stijn is de absolute top in wijnbeleving. Zeer vakkundige service, uitgebreide rijke wijnkaart met zowel bekende grote namen als vele nieuwe ontdekkingen. Meer dan vijftig, schappelijk geprijsde wijnen per glas. Met smaakvolle verrassingen uit de nieuwe wereld tot aan wijnen uit het Coravin systeem als Château Latour uit 1985. Verder beschikt Wijn bij Stijn over state of art glaswerk en is de sfeer zeer gezellig.’ Grootspraak verkoos het een jaar later tot 'Wijnbar van het Jaar'.