Jonnie Boer van De Librije over Michelinsterren 2020

Jonnie Boer van De Librije over Michelinsterren 2020

Jonnie en Therese Boer behouden in de Michelingids voor 2020 hun drie sterren. Die heeft het Zwolse restaurant al sinds 2004. 'Ik ben er trots op.' Gekscherend zegt Boer, terwijl hij wijst naar zijn zoon Jimmy 'daar loopt de opvolger'.

Het doet Jonnie Boer goed dat wederom jonge chefs beloond zijn met hun eerste Michelinster. ‘Ik had eigenlijk een beetje gehoopt op een nieuwe derde ster ergens in het land. Maar dat is helaas niet gebeurd.’

Boer heeft niet gegeten bij een van de restaurants die zijn beloond met hun eerste ster. ‘Er zijn wel weer wat jongens uit onze keuken beloond. Zoals Peter Gast en Servais Tielman. Dat blijft toch gaaf.’

Boer benadrukt hetgeen ook op het podium tijdens de gidspresentatie voor 2020 regelmatig werd vermeld. ‘Het gaat niet om chic, het gaat niet om goud. Het gaat bij Michelin om datgene wat op het bord ligt. Dus kan ook een speak-easy concept een ster krijgen. Het gaat om smaak. Drie nieuwe sterchefs zeiden het op het podium: wij hebben een laagdrempelig restaurant. Eenvoudig, maar nu dus met ster. Smaak! Daar draait alles om! Dat roep ik al jaren.’

Tevreden chef

Zoon Jimmy Boer werkt momenteel bij Sidney Schutte in Spectrum, Amsterdam. Daarvoor bij ’t Nonnetje. ‘En hij helpt ons ook.’ Boer zegt een tevreden mens te zijn: Brass Boer doet het goed. Net als Bonaire en ook De Librije. Ik had 2020 niet beter kunnen beginnen.’

Op het podium van het De La Mar Theater zei Therese al: ‘We doen het nog steeds met zo veel plezier. We genieten ervan. Maar kunnen het niet zonder ons team. Alleen zijn we nergens,’ zegt Therese. ‘Gasten blij maken is het leukste wat er is.’

Reacties hoofdrolspelers Michelin 2020:

Werner Loens over Michelinsterren 2020

Mike Vrijdag: 'Tijd van Michelinster pakt niemand ons af'

De Groene Lantaarn: 'Michelin extra spannend door verhuizing

Bridges 'teleurgesteld' door verlies Michelinster

Koen van der Plas: 'Sterverlies ingecalculeerd'

Michelinster voor ‘spannende gerechten’ van restaurant Eden

Randy Karman: ‘Behoud Michelinster is groot compliment’

Servais Tielman: ‘We willen met koken bezig zijn’

Jan en Patricia Marrees uit Weert terug in de Michelingids 2020

Zout&Citroen: ‘Morgen mag het hele team een kater hebben’

Hans Derks van Versaen ging twijfelen na Bib-verlies

Noble Kitchen: ‘Niet in Lekker, daling in GM, maar wél een Ster’

Michelin-Award Gastheerschap voor Peter Bruins

Sommelier Award Michelin voor Koen van der Plas

Jacob Jan Boerma: ‘Veel waardering voor jonge talenten’