Week van het Nederlandse Bier 2020: samen bier op de kaart zetten

Week van het Nederlandse Bier 2020: samen bier op de kaart zetten

De Week van het Nederlandse Bier vindt in 2020 plaats van 14 tot en 24 mei. Elf dagen lang wordt bier van Nederlandse bodem in de spotlights gezet. Brouwerijen, horecaondernemers, slijterijen en andere organisaties uit het hele land kunnen dan biergerelateerde activiteiten aanbieden. Van speciale bierdiners en proeverijen tot quizzen, workshops en bierwandelingen.

Naast allerlei activiteiten, vinden in de Week van het Nederlandse Bier traditiegetrouw ook de Nederlandse Brouwerijdagen plaats.

Brouwerijen die het unieke verhaal achter hun bier met liefhebbers willen delen, kunnen een kijkje achter de schermen geven. Brouwerij Othmar Bier deed in 2019 mee aan de Nederlandse Brouwerijdagen: 'Het publiek was heel gemengd. Enerzijds waren er veel bezoekers die ons bier al kenden en leuk vonden om meer over de brouwerij te leren. Er waren ook mensen bij die nog onbekend waren met ons bier. Daar hebben weer nieuwe liefhebbers aan overgehouden. Het verhaal achter ons bier kunnen mensen wel waarderen.'

Samen bier op de kaart zetten

Door samen op te trekken wordt bier letterlijk en figuurlijk op de kaart gezet, zegt voorzitter Dyann van Alderen: 'Door samen met nabijgelegen horeca en brouwerijen verschillende activiteiten te organiseren, gaat de Week van het Nederlandse Bier ook op lokaal niveau leven.

Week van het Nederlandse Bier

'Ieder restaurant een eigen biergerecht laten aanbieden, een biertour door het centrum van een stad of iedere avond in een ander café een bierpubquiz. Dat zorgt ervoor dat bier echt in de schijnwerpers komt te staan en we gezamenlijk meer publiek bereiken.'

Organisaties en ondernemers die iets willen organiseren tijdens de Week van het Nederlandse Bier kunnen hun activiteiten eenvoudig aanmelden via de website. Zij kunnen hiermee rekenen op extra promotie, een communicatietoolkit en organisatietips.

Nederlands Bierproeffestival

De Week van het Nederlandse Bier gaat traditioneel van start met het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Van 14 t/m 16 mei presenteren ruim 40 Nederlandse brouwerijen meer dan 250 bieren op het Nederlands Bierproeffestival. Tijdens het festival is er de mogelijkheid om met brouwers in gesprek te gaan over hun bieren en het brouwproces.

Week van het Nederlandse Bier

Ook worden diverse interessante masterclasses gegeven door deskundige bierkenners. Kaarten voor het Nederlands Bierproeffestival en de masterclasses zijn vanaf donderdag 6 februari online te koop.

Programma Week van het Nederlandse Bier

14 t/m 16 mei 2020
Nederlands Bierproeffestival in Den Haag

14 mei 2020
Officiële opening van de Week van het Nederlandse Bier en bekendmaking Beste Bier van Nederland 2020

20 mei 2020
CRAFT Mega Collab

14 t/m 24 mei 2020
Nederlandse Brouwerijdagen
14 t/m 24 mei 2020
Week van het Nederlandse Bier