SVH Meestergastheer Said Maher naar 't Nieuwe Diekhuus in Terwolde

SVH Meestergastheer Said Maher naar 't Nieuwe Diekhuus in Terwolde
Said Maher

SVH Meestergastheer Said Maher is aan de slag gegaan als restaurantmanager bij 't Nieuwe Diekhuus in Terwolde. 'Een prachtig bedrijf, waar ik met mijn kennis en ervaring wat kan betekenen', zegt hij tegen Misset Horeca.

Said Maher slaagde in 2005 voor de proef van SVH Meestergastheer. Eerder was hij samen met Jelle Wagenaar (SVH Meesterkok sinds 1993) eigenaar van Het Seminar in Zenderen en het nabijgelegen theehuis de Karmeliet. 'In 2018 heb ik de exploitatie en het vastgoed verkocht. Ik ben er nog anderhalf jaar gebleven om de nieuwe eigenaar te helpen, maar vond het nu tijd voor een nieuwe uitdaging', vertelt Maher. Jelle Wagenaar is nog wel verbonden aan Het Seminar dat afgelopen tijd werd verbouwd tot een zelfvoorzienend restaurant.

Maher: 'Ik werk nu drie weken in 't Nieuwe Diekhuus als restaurantmanager. Een prachtig bedrijf, waar ik met mijn kennis en ervaring wat kan betekenen.' Doel is om het niveau er nog een stapje hoger te tillen. Het keukenteam is er stabiel, aan de voorkant hebben we best wat verloop gehad en daar gaan we nu aan bouwen. Ik hou er niet van om ambities hardop uit te spreken, maar het doel is het hoogst haalbare, bijvoorbeeld een Bib Gourmand - of een vermelding in de andere culinaire gidsen.' Het restaurant heeft al een vermelding in de Lekker.

Ambities

Maher ontving in 2015 samen met zijn echtgenote de Klasbak Trofee. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen. Nog steeds is Maher lid van de Commissie Meesterproef voor SVH - De Commissie SVH Meesterproef beoordeelt in haar eigen discipline of kandidaten in aanmerking komen voor het afleggen van de Meesterproef - en geeft hij met regelmaat gastcolleges.

't Nieuwe Diekhuus

't Nieuwe Diekhuus ligt in Terwolde, omgeving Deventer. In 2018 werd 'nieuwe' toegevoegd aan de naam, omdat het restaurant toen werd overgenomen door Jeffrey Fuhler die de zaak moderniseerde en er een nieuw team neerzette. Chef-kok in het restaurant is Gijs Koopman die er kookt met zoveel mogelijk producten uit eigen moestuin en met producten uit de streek.