Hilton organiseert carrièredag voor vluchtelingen

Hilton organiseert carrièredag voor vluchtelingen

Hilton The Hague organiseert zaterdag 15 februari een Meet & Greet in samenwerking met VluchtelingenWerk Nederland. Het evenement wordt georganiseerd voor mensen met een vluchtelingenachtergrond die meer willen weten over werken in de hotellerie in Nederland en bij Hilton in het bijzonder. Statushouders kunnen vragen stellen aan recruiters, hun CV laten checken en meer te weten komen over de verschillende afdelingen binnen een hotel.

VluchtelingenWerk Nederland is een organisatie die de belangen van vluchtelingen behartigt en zo er naar toe werkt de arbeidsparticipatie duurzaam te verhogen.

Juist in de hotelsector zijn er op dit moment veel vacatures waardoor werkgevers actief op zoek zijn naar gemotiveerde nieuwe collega’s. Om die reden vinden velen werk in de hotellerie, vertelt de organisatie. 'Gastvrijheid is een universeel principe. Veel vluchtelingen hebben in land van herkomst ervaring in de gastvrijheidssector, maar missen hier het netwerk om daarmee verder te gaan. Daarom is het zo waardevol om informeel – zonder selectie op cv vooraf - met verschillende medewerkers van Hilton en de andere partners in gesprek te gaan', aldus Radboud Fransen, Adviseur Arbeidsparticipatie, VluchtelingenWerk Nederland.

Aanmelden voor Hilton Meet & Greet

Hilton Hotels Nederland noemt het evenement 'een geweldige gelegenheid om nieuwe enthousiaste en gemotiveerde collega‘s te vinden', vertelt Rowena Lodder, hr-directeur bij de hotelketen. 'Wij zijn erg blij om dit evenement nu alweer voor de 5e keer samen met VluchtelingenWerk Nederland te organiseren. In 2018 sloten wij ons als eerste hotelgroep aan bij het Tent vluchtelingen partnerschap met de belofte in 2030 16,000 vluchtelingen te hebben bereikt.'

Het evenement vindt plaats in Hilton The Hague op zaterdag 15 februari van 13:30 tot 15:30. Statushouders kunnen zich aanmelden via vluchtelingenwerk.nl/hilton