Terras Top 100-winnaar en Café Top 100 winnaar creëren pop-up-terras

Terras Top 100-winnaar en Café Top 100 winnaar creëren pop-up-terras

Het Hooihuis in Roosendaal -winnaar van de Terras Top 100 2016- en de Publieksprijswinnaar van de Café Top 100 2019, De Drie Weesgegroetjes, tevens plaatsgenoot, hebben de handen ineen geslagen. Het grote restaurant en het kleine café hebben op de wei bij de Molenstraat het pop-up-terras Weij opgezet.

De Drie Weesgegroetjes kan als klein café onder de huidige maatregelen niet open. Terras Top 100-winnaar 2016 Het Hooihuis heeft daarentegen een overschot aan personeel.

Reden voor ondernemers Koen Bakker en Floor Bleijenberg om de handen ineen te slaan. Op de wei bij de Molenstraat, waar De 3 Weesgegroetjes zich bevindt, hebben de ondernemers een pop-up-terras neergezet.

'De Drie Weesgegroetjes kan de komende maanden met de huidige richtlijnen onmogelijk open en het Hooihuis heeft enorm veel medewerkers die, vanwege de opgelegde beperkingen, niet aan het werk kunnen', laten de ondernemers weten.

'Daarnaast is het moment dat de horeca tegelijkertijd weer zijn deuren opent best een beetje spannend vanwege de mogelijke drukte. Met de veiligheid binnen de stad en de behoefte naar een plek om met gepaste afstand toch een gevoel van het samen zijn te creëren, is het pop-up terras Weij ontstaan.'

'Open voor ideeën'

De eigenaren zeggen open te staan voor creatieve ideeën van inwoners en ondernemers uit de omgeving om de wei om te toveren tot een plek waar ze, ondanks de maatregelen, kunnen ontspannen en genieten. Gedurende de maanden juni, juli en augustus hebben gasten de mogelijkheid om op een natuurlijke veilige afstand gezellig te lunchen, dineren en te borrelen.

Weij is vanaf vrijdag 5 juni elke dag bij goed weer open van 11.00 uur foto 22.00 uur. In de weekenden van 11.00 uur tot 00.00 uur.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.